Antena Meniu Search
x

Video Prințul Philip, 99 de ani, soțul reginei Elisabeta a II-a, operat pentru o afecțiune cardiacă

Prințul britanic Philip, soțul reginei Elisabeta, în vârstă de 99 de ani, a suferit o procedură medicală pentru o afecțiune cardiacă preexistentă, a anunţat Palatul Buckingham.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 04.03.2021, 15:20

Prinţul Philip, în vârstă de 99 de ani, a fost operat pe cord - Profi Media

Prinţul Philip a fost operat, la 99 de ani

Prinţul Philip a fost internat în spital pe 16 februarie după ce s-a simțit rău, pentru a primi tratament pentru o infecție nespecificată, dar nu legată de COVID-19.

Luni, a fost transferat la un alt spital din centrul Londrei, Palatul spunând la acea vreme că vor fi făcute teste la inimă și va continua să fie tratat pentru infecție, scrie Reuters.

"Ducele de Edinburgh a suferit ieri o procedură de succes pentru o afecțiune cardiacă preexistentă la Spitalul Sf. Bartolomeu. Alteța Sa Regală va rămâne în spital pentru tratament, odihnă și recuperare pentru câteva zile", a anunţat Palatul Buckingham.

De când a fost internat în spital, pe 16 februarie, ducele a fost vizitat public doar de fiul său, prinţul moștenitor Charles.

Regina, în vârstă de 94 de ani, a rămas la castelul Windsor, unde cuplul a stat în timpul pandemiei coronavirusului și săptămâna trecută a continuat să își îndeplinească sarcinile oficiale prin video.

Ambii au fost vaccinaţi Covid.

Philip, născut în Grecia, care împlinește 100 de ani în iunie, a necesitat tratament de mai multe ori în ultimul deceniu,pentru reapariția unei infecții.

La Crăciunul din 2011, a suferit o operație de curățare a unei artere blocate, la inimă, după ce a fost dus de urgență la spital, cu dureri în piept.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri externe » Prințul Philip, 99 de ani, soțul reginei Elisabeta a II-a, operat pentru o afecțiune cardiacă