Antena Meniu Search
x

Prinţul William şi fratele său Harry vor merge separat la funeraliile prinţului Philip

Prinții William și Harry vor merge separat în timpul procesiunii funerare care va avea loc sâmbătă pentru prințul Philip, pentru a evita tensiunile care ar putea apărea. Cei doi s-au confruntat cu dificultăți în relația lor, în ultimele luni, dificultăți care s-au accentuat după interviula cordat de Harry și Meghan Markle jurnalistei Oprah.

de Redactia Observator

la 16.04.2021, 15:12

Prințul William și fratele său Harry, fotografiați în 2019
Prințul William și fratele său Harry, fotografiați în 2019 - Getty Images
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Funeraliile prinţului Philip vor avea loc sâmbătă, 17 aprilie, la Capela St. George a Castelului Windsor începând de la ora locală 15:00 (17:00 ora României). 

În timpul ceremoniei, niciun membru al familiei nu va purta uniformă militară pentru a nu-l pune într-o postura stânjenitoare pe Harry. Ducele, care a renunţat la îndatoririle regale, riscă să fie singurul fără uniformă militară, deși a servit armata britanică în Afganistan.

Gestul este văzut ca un posibil semn al reconcilierii după interviul controversat acordat de Ducii de Sussex, în care acuzau un membru al familie regale de rasism. Însă, majoritatea apropiaţilor Casei Regale privesc cu scepticism posibilitatea unei împăcări şi consideră momentul nepotrivit.

În timpul procesiunii, William și Harry vor merge separat, în spatele sicriului ducelui de Edinburgh. Prinţul William se va afla în faţă, întrucât este al doilea în ordinea succesiunii la tron după tatăl lor, prinţul Charles, urmat de vărul său Peter Phillips şi apoi de prinţul Harry.

Potrivit unor surse apropiate familiei regale, decizia i-ar fi aparținut chiar reginei Elisabeta a II-a, scrie The Guardian

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Prinţul William şi fratele său Harry vor merge separat la funeraliile prinţului Philip