Prinţul William şi fratele său Harry vor merge separat la funeraliile prinţului Philip

De Redactia Observator.
Publicat: 16.04.2021, 14:59.
Actualizat: 16.04.2021, 15:12

Prinții William și Harry vor merge separat în timpul procesiunii funerare care va avea loc sâmbătă pentru prințul Philip, pentru a evita tensiunile care ar putea apărea. Cei doi s-au confruntat cu dificultăți în relația lor, în ultimele luni, dificultăți care s-au accentuat după interviula cordat de Harry și Meghan Markle jurnalistei Oprah.

Prințul William și fratele său Harry, fotografiați în 2019

Prințul William și fratele său Harry, fotografiați în 2019

Getty Images

Funeraliile prinţului Philip vor avea loc sâmbătă, 17 aprilie, la Capela St. George a Castelului Windsor începând de la ora locală 15:00 (17:00 ora României).

În timpul ceremoniei, niciun membru al familiei nu va purta uniformă militară pentru a nu-l pune într-o postura stânjenitoare pe Harry. Ducele, care a renunţat la îndatoririle regale, riscă să fie singurul fără uniformă militară, deși a servit armata britanică în Afganistan.

Citește și:

Gestul este văzut ca un posibil semn al reconcilierii după interviul controversat acordat de Ducii de Sussex, în care acuzau un membru al familie regale de rasism. Însă, majoritatea apropiaţilor Casei Regale privesc cu scepticism posibilitatea unei împăcări şi consideră momentul nepotrivit.

În timpul procesiunii, William și Harry vor merge separat, în spatele sicriului ducelui de Edinburgh. Prinţul William se va afla în faţă, întrucât este al doilea în ordinea succesiunii la tron după tatăl lor, prinţul Charles, urmat de vărul său Peter Phillips şi apoi de prinţul Harry.

Potrivit unor surse apropiate familiei regale, decizia i-ar fi aparținut chiar reginei Elisabeta a II-a, scrie The Guardian.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.