Antena Meniu Search
x

Probleme mari pentru Vladimir Putin: liderii armatei îl mint iar soldaţii ruşi refuză să execute ordinele şi doboară propriile avioane

Şeful serviciului de spionaj britanic GCHQ a declarat, miercuri, că noi informaţii arătă că unii soldaţi ruşi din Ucraina au refuzat să execute ordinele, şi-au sabotat propriul echipament şi au doborât din greşeală unul dintre propriile avioane, relatează Reuters.

de Redactia Observator

la 31.03.2022, 07:51

Probleme mari pentru Vladimir Putin: liderii armatei îl mint iar soldaţii ruşi refuză să execute ordinele şi doboară propriile avioane
- Profimedia

Şeful Comandamentului guvernamental pentru comunicaţii (GCHQ), Jeremy Fleming, a declarat că Vladimir Putin a "judecat greşit" capacităţile forţelor armate ale Rusiei, cândva puternice, subestimând în acelaşi timp atât rezistenţa poporului ucrainean, cât şi hotărârea Occidentului, care a pedepsit Moscova cu sancţiuni coordonate.

"Putin a judecat masiv greşit situaţia", a declarat Fleming într-un discurs ţinut la Canberra, la Universitatea Naţională Australiană, potrivit unei transcrieri a remarcilor sale. "Credem că consilierilor lui Putin le este frică să-i spună adevărul".

Citând noi informaţii, Fleming a spus că există dovezi că soldaţii ruşi au un moral scăzut şi sunt slab echipaţi.

"Am văzut soldaţi ruşi - lipsiţi de arme şi de moral - refuzând să execute ordinele, sabotându-şi propriul echipament şi chiar doborându-şi din greşeală propriile avioane", a spus Fleming.

Pe acelaşi subiect

SUA: Liderii armatei ruse îl induc în eroare pe Putin

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Kate Bedingfield, a spus că SUA dețin informații că președintele rus Vladimir Putin "simte că e indus în eroare de liderii armatei ruse" și că acest lucru ar fi dus la o stare de "tensiune persistentă între Putin și conducerea sa militară", scrie BBC.

"Războiul lui Putin a fost o gafă strategică care a lăsat Rusia mai slabă pe termen lung și din ce în ce mai izolată pe scena mondială", a spus ea.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a mai sugerat că liderilor armatei le e greu să-i dea lui Putin vești proaste pentru că "nu știi cum va reacționa la primirea de vești proaste".

Război Rusia - Ucraina, ziua 36

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski spune că semnalele care vin în urma negocierilor de la Istanbul cu Rusia sunt "pozitive", însă ele nu opresc bombardamentele rusești. Departamentul Apărării din Statele Unite anunţă că Rusia a început să repoziționeze aproximativ 20% din forțele dispuse în jurul capitalei ucrainene Kiev. În fața Consiliului de Securitate al ONU, Rusia a fost acuzată că a provocat o "criză alimentară mondială" şi că a generat riscul apariţiei "foametei" prin declanşarea unui război împotriva Ucrainei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Probleme mari pentru Vladimir Putin: liderii armatei îl mint iar soldaţii ruşi refuză să execute ordinele şi doboară propriile avioane