Antena Meniu Search
x

Procesiunea celor 12 fete frumoase, la Carnavalul de la Veneția

Carnavalul de la Veneţia are, astăzi, în program momentul cel mai aşteptat: coborârea "îngerului", interpretat de o tânără, din turnul catedralei San Marco. Un alt eveniment tradiţional s-a petrecut ieri: procesiunea celor 12 Marii.

de Redactia Observator

la 16.02.2020, 14:38

Vezi și
  • Procesiunea se numește a celor 12 Marii.
  • Carnavalul de la Veneția se încheie duminică.

Carnavalul de la Veneţia are, astăzi, în program momentul cel mai aşteptat: coborârea "îngerului", interpretat de o tânără, din turnul catedralei San Marco. Un alt eveniment tradiţional s-a petrecut ieri: procesiunea celor "12 Marii". Fetele sunt cele mai frumoase localnice. Atmosfera veselă de carnaval este totuşi umbrită, în acest an, de ameninţarea coronavirusului.

Străzile şi podurile Veneţiei au fost aproape neîncăpătoare pentru mulţimea care şi-a dorit să asiste la procesiunea celor 12 Marii. Îmbrăcate în somptuoase rochii de epocă şi escortate de toboşari, tinerele au străbătut oraşul împărţind zâmbete turiştilor. Tradiţia Mariilor datează din vremurile în care Veneţia era o mare putere maritimă. Conducătorul republicii, Dogele, alegea în fiecare an 12 fete sărace cărora le dăruia bijuterii pentru zestre. Acum, participantele nu-şi doresc altă răsplată decât. bucuria publicului.

După inundaţiile în serie din ultimele luni, carnavalul trebuia să aducă alinare nu doar în suflete ci şi în bugetul local, datorită încasărilor din turism. Dar noul pericol al virusului din China a redus, în oarecare măsură, numărul vizitatorilor. Veneţienii şi oaspeţii lor sunt totuşi hotărâţi să învingă teama şi să petreacă la fel ca în vremurile de glorie ale oraşului.

Carnavalul a fost uşor tulburat şi de alte evenimente neplăcute. Garda financiară, care nu-şi permite să se odinească nici în carnaval, a confiscat 42.000 de măşti care urmau să fie vândute pe străzi. Motivul este că măştile erau prezentate ca produse locale, lucrate manual, dar erau, de fapt, importate din România. Iar poliţiştii, şi ei neobosiţi, au prins în fapt patru hoţi de buzunare, dintre care doi erau români.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Procesiunea celor 12 fete frumoase, la Carnavalul de la Veneția