Antena Meniu Search
x

PROFEŢIA sângelui sfânt: 2017 va fi un AN CUMPLIT! Vin necazuri pe Pământ

Anul 2017 se anunţă a fi unul rău, în care ar putea avea loc evenimente nefericite, cum ar fi dezastre, calamităţi sau războaie, după ce miracolul sângelului lui San Gennaro a eşuat pentru a treia oară în 600 de ani. Primul eşec a prevestit începerea celui de-Al Doilea Război Mondial.

Anul 2017 se anunţă a fi unul rău, în care ar putea avea loc evenimente nefericite, cum ar fi dezastre, calamităţi sau războaie, după ce miracolul sângelului lui San Gennaro a eşuat pentru a treia oară în 600 de ani. Primul eşec a prevestit începerea celui de-Al Doilea Război Mondial.

San Gennaro, un martir din secolului al IV-lea, este unul dintre sfinţii cei mai cunoscuţi în Italia, el fiind protectorul oraşului Napoli. Sângele acestuia este păstrat de secole, coagulat, în două fiole şi reprezintă sursa unei adevărate controverse. De trei ori pe an, mii de credincioşi se adună pentru a fi martorii lichefierii sângelui lui San Gennaro.

Din 1389 şi până în prezent, ceremonia lichefierii sângelui lui San Gennaro (Sfântul Ianuarie) are loc de trei ori pe an: în sâmbăta dinaintea primei duminici din mai (când a avut loc aducerea moştelor sfântului în Napoli), pe 19 septembrie (ziua martirului şi patronului spiritual al oraşului Napoli) şi pe 16 decembrie, când are loc comemorarea erupţiei Vezuviului din 1631, dată despre care se spune că sfântul a făcut miracolul de a opri lava la porţile oraşului.

Pe acelaşi subiect

Ceea ce este miraculos este faptul că, de fiecare dată, în aceste zile din an, sângele devine lichid în timpul slujbei. Fenomenul se repetă de secole fără ca oamenii de știință să găsească o explicație. Locuitorii din Napoli obișnuiesc să se roage sfântul protector al orașului, San Gennaro, atunci când se confruntă cu necazuri.

Anul 2017, un an al dezastrelor?

Anul acesta, pe 19 septembrie, sângele s-a lichefiat, însă pe 16 decembrie nu s-a întâmplat "minunea".

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Este pentru a treia oră în ultimele secole când lichefierea sângelui lui San Gennaro a fost un eșec, iar asta înseamnă, potrivit credinţei, că este un semn al dezastrelor și al calamităților.

Primul eșec a vestit unul dintre cele mai sângeroase conflicte din istorie, și anume cel de-Al Doilea Război Mondial.

De asemenea, sângele nu s-ar fi lichefiat nici în 1973, în timpul epidemiei de holeră din Napoli.

Cu toate acestea, abatele de la Capela Comorii lui San Gennaro, Vincenzo De Gregorio, a îndemnat locuitorii să continue să se roage, fără a se lăsa influențați de "dezastrele și calamitățile" care se prevăd.

„Nu trebuie să ne gândim la dezastre şi calamităţi. Suntem oameni cu credinţă şi trebuie să continuăm să ne rugăm“, a declarat monseniorul Vincenzo De Gregorio.

Miracolul s-a produs în prezenţa Papei Francisc

Pe data de 21 martie 2016, când Papa Francisc a venit la catedrala din Napoli pentru a oferi o binecuvântare, flaconul cu sânge s-a lichefiat doar pe jumătate.

Arhiepiscopul oraşului, Crescenzo Sepe, a anunţat atunci, după ce Papa Francisc a sărutat relicva celebră, că sângele sfântului "s-a lichefiat pe jumătate".

"Într-un semn că Sfântul Gennaro îl iubeşte pe papă... sângele este deja pe jumătate lichid", a declarat arhiepiscopul, arătându-i Suveranului Pontif "minunea" în aplauzele enoriaşilor prezenţi.

Papa Francisc a părut surprins de anunţul făcut de cardinal, el declarând apoi zâmbind: "Arhiepiscopul a spus că sângele este doar pe jumătate lichid. Se pare că sfântul ne iubeşte doar pe jumătate. Trebuie să devenim mai buni pentru ca el să ne iubească mai mult".

Ce spun oamenii de ştiinţă

Aşa cum era de aşteptat, fenomenul a atras atenţia oamenilor de ştiinţă. Cele două fiole ce conţin sângele lui San Gennaro au fost analizate de Margarita Hack, un cunoscut astrofizician italian, iar concluzia acesteia a fost cât se poate de categorică: nu este vorba de sânge. Aceasta a susţinut că lichidul este în realitate un amestec de clorură de fier, de carbonat de calciu şi de clorură de sodiu.

Un amestec extrem de simplu de realizat şi care are virtuţi surprinzătoare. Atunci când nu este atins, amestecul este solid şi, în schimb, când este agitat sau încălzit, el se lichefiază. Potrivit oamenilor de ştiinţă, numeroşi credincioşi veniţi să atingă cele două recipiente sunt responsabili de producerea aşa-zisului „miracol“, deoarece prin atingerile lor provoacă o creştere a temperaturii vaselor care atrage după sine transformarea amestecului solid în lichid.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri externe » PROFEŢIA sângelui sfânt: 2017 va fi un AN CUMPLIT! Vin necazuri pe Pământ