Antena Meniu Search
x

Video Propunerile ruşilor la negocieri: premier instalat de la Moscova. Zelenski ar rămâne preşedinte doar "de formă" - surse

A treia rundă de negocieri dintre Rusia şi Ucraina a început deja. Partea rusă a venit cu o propunere greu de acceptat de către ucraineni. Potrivit grupului de jurnalişti de investigaţii de la Bellingcat, ruşii au cerut ca preşedintele actual al Ucrainei, Volodimir Zelenski, să îşi păstreze funcţia, dar să aibă doar un rol pur decorativ. Ucraina ar urma să fie condusă de un premier instalat de la Kremlin.

de Redactia Observator

la 07.03.2022, 17:12

Vezi și

Conform sursei citate, Yuriy Boiko este propunerea ruşilor pentru postul de premier, conducătorul "de facto" al Ucrainei în viziunea părţii ruse. Boiko a fost vice-premier al Ucrainei în perioada 2012-2014 şi a fost ministru al Combustibilului și Energiei al Ucrainei între 2006 și 2007. Este considerat drept unul dintre cei mai activi politicieni pro-ruşi din Ucraina.

Pe lângă această cerere, ruşii şi-au prezentat şi celelalte doleanţe, pe care le-au prezentat de altfel şi la precedentele două runde de negocieri: partea rusă vrea ca Ucraina să recunoască pierderea Crimeeei, să recunoască independenţa republicillor Donețk și Luhansk, precum şi renunţarea Ucrainei la ideea de a adera la NATO. Conform sursei citate, preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a spus un "Nu" foarte hotărât şi ferm la aceste cerinţe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Propunerile ruşilor la negocieri: premier instalat de la Moscova. Zelenski ar rămâne preşedinte doar "de formă" - surse