Antena Meniu Search
x

Protest anti-lockdown cu un singur participant, în Noua Zeelandă. Țara se află în carantină după descoperirea unui caz Covid

Un protest anti-lockdown, anunţat pe reţelele sociale în Auckland, a pus în alertă poliţiştii. La miting, însă, a participant o singură persoană.

de Redactia Observator

la 27.08.2021, 11:29

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Profimedia Images

Doar o singură persoană a răspuns unui apel lansat pe reţelele sociale, privind un protest împotriva măsurilor de carantinare, în Noua Zeelandă. Evenimentul a fost anunțat pe Instagram, iar oamenii legii au intrat în alertă.

Când au ajuns la locul întâlnirii au avut, însă, o surpriză: la eveniment participa un singur protestatar, scrie The Guardian. În cele din urmă, persoana a fost convinsă să se întoarcă acasă, însă autoritățile continuă să monitorizeze orice mesaj sau apel care ar putea indica organizarea unui protest de amploare. 

Noua Zeelandă, în carantină pentru un singur caz Covid

Noua Zeelandă a intrat în carantină după ce a fost detectat un caz de Covid-19, primul în decurs de jumătate de an. Întreaga ţară este în alertă de gradul 4 - cel mai ridicat nivel de carantină. De mai bine de un an, în Noua Zeelandă, nivelul de alertă a fost până la 4, însă acest nou caz este considerat primul cauzat de varianta Delta şi transmis comunitar.

„Delta a fost denumită schimbător de joc, şi este. Asta înseamnă că, din nou, trebuie să acţionăm puternic şi devreme pentru a opri răspândirea. Am văzut ce se poate întâmpla în alte părţi dacă nu reuşim să o stăpânim. Avem o singură şansă”, a declarat premierul Jacinda Arden.

De la începutul pandemiei, Noua Zeelandă - ţară cu circa 5 milioane de locuitori - a înregistrat aproximativ 2.930 de cazuri de Covid-19 şi 26 de decese asociate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Protest anti-lockdown cu un singur participant, în Noua Zeelandă. Țara se află în carantină după descoperirea unui caz Covid