Antena Meniu Search
x

Video Protest în Budapesta: 1.000 de oameni au blocat capitala Ungariei, nemulţumiţi de taxele pe care guvernul Orban vrea să le introducă

Aproape 1.000 de oameni au ieşit în stradă şi au blocat marţi un pod din centrul Budapestei. Este vorba despre un protest faţă de o propunere a guvernului Viktor Orban care vrea să crească taxele pentru mii de firme.

de Redactia Observator

la 13.07.2022, 13:46

Vezi și

Iniţial, demonstranţii s-au adunat în piaţa de lângă Parlament, după care s-au mutat pe un pod peste Dunăre, din apropiere. Sub privirile poliţiştilor, protestatarii au blocat traficul dintre cele două zone ale Budapestei. În condiţiile în care inflaţia a ajuns şi în Ungaria la cel mai ridicat nivel din ultimele două decenii, premierul Viktor Orban se confruntă cu cea mai mare provocare de când a venit în funcţie, în 2010.

Noile taxe ar urma să fie aplicate din luna septembrie, după ce vor primi aprobarea Parlamentului. Potrivit estimărilor, acestea ar urma să aducă la buget aproximativ 570 de milioane de euro doar în acest an.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Protest în Budapesta: 1.000 de oameni au blocat capitala Ungariei, nemulţumiţi de taxele pe care guvernul Orban vrea să le introducă