Antena Meniu Search
x

Corespondență Observator de la protestele din Barcelona: lanț uman contra violenței

Manifestanţii paşnici s-au impus în cea de-a şasea noapte consecutivă de proteste în Catalonia. Mii de oameni au format un zid între grupurile de extremişti şi poliţie pentru a evita un nou război de stradă.

de Redactia Observator

la 20.10.2019, 23:56

Vezi și

Manifestanţii paşnici s-au impus în cea de-a şasea noapte consecutivă de proteste în Catalonia. Mii de oameni au format un zid între grupurile de extremişti şi poliţie pentru a evita un nou război de stradă. Totuşi, incidentele nu au putut fi evitate în totalitate. Grupuri de militanţi radicali au incendiat mobilierul stradal, inclusiv pe principala arteră turistică din oraş. Colega noastră Biaca Iacob este la Barcelona şi a fost martor la evenimentele din stradă.

Cu pancarte şi steaguri catalane în mâini, şase mii de oameni au ieşit în stradă în Barcelona. Cea mai mare mobilizare a fost chiar pe principala arteră turistică din oraş, locul unde vineri seară au fost lupte crunte.

Autorităţile au avut drept aliaţi chiar o parte dintre protestatari. Umăr la umăr, mii de oameni au format un lanţ uman între agenţii de poliţie şi grupurile de militanţi radicali puşi, din nou, pe scandal. Câteva persoane au incendiat mobilierul stradal şi au aruncat pietre, sticle şi petarde în direcţia forţelor de ordine. Aflaţi în mijlocul protestelor, şi jurnaliştii şi-au asumat riscuri uriaşe.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Bilanţul total al celor şase nopţi de protest depăşeşte 500 de răniţi. Cele mai multe victime - 300 - sunt din rândul poliţiştilor. Doi agenţi sunt în stare foarte gravă. Unul dintre ei a fost lovit în zona capului.

26 de oameni au fost răniţi sâmbătă seară şi în Madrid, după ce poliţia a intervenit în forţă împotriva unor protestatari care încercau să blocheze un bulevard. 10 dintre tinerii turbulenţi au fost arestaţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Corespondență Observator de la protestele din Barcelona: lanț uman contra violenței