Antena Meniu Search
x

Video Proteste cu halbe de bere în Cehia, după închiderea barurilor și a restaurantelor

Sute de oameni au protestat în Praga puţin mai altfel. Din halbe goale în care au aprins lumânări au format un lanţ lung de aproape un kilometru, ca să protesteze faţă de închiderea barurilor şi restaurantelor din ţară. 

de Redactia Observator

la 04.01.2021, 22:00

Vezi și
  • Cehii nu sunt deloc mulțumiți de închiderea barurilor

Confruntaţi cu falimentul, sute de proprietari de baruri, restaurante şi hoteluri au ieşit în stradă. Au avut grijă ca protestul lor să se vadă de la distanţă. De la ferestrele guvernului. Decizia autorităţilor de a-i închide, din nou, pe 27 decembrie, le-a pus cruce afacerilor.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cehia a reimpus restricţii înainte de Crăciun ca urmare a numărului tot mai mare de cazuri. Printre cei mai afectaţi au fost proprietarii de baruri, restaurante şi hoteluri. Barurile şi restaurantele s-au redeschis pe 3 decembrie, dar bucuria a fost de scurtă durată. Numărul de cazuri a început să crească din nou şi de pe 27 decembrie toate magazinele, cu excepţia celor care vând bunuri esenţiale, au fost închise.  

Cu o populaţie de nici 11 milioane de oameni, Cehia are o rată de infectare de aproape de 52%. De patru ori mai mare decât vecinii germani. În ciuda eforturilor depuse, situaţia este departe de a se stabiliza. Peste 13.000 de infectări au fost raportate pe 1 ianuarie. Premierul Andrej Babis a promis că afaceriştii afectaţi de restricţii vor fi ajutaţi de stat să îşi acopere pierderile, dar că acestea sunt un rău necesar. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Proteste cu halbe de bere în Cehia, după închiderea barurilor și a restaurantelor