Antena Meniu Search
x

Proteste de amploare în Ucraina, pentru eliberarea fostului lider al Georgiei, Mihail Saakaşvili

Mii de manifestanţi au ieşit în stradă la Kiev pentru a cere eliberarea fostului preşedinte al Georgiei, arestat cu o zi înainte.

Vezi și

Mii de manifestanţi au ieşit în stradă la Kiev pentru a cere eliberarea fostului preşedinte al Georgiei, arestat cu o zi înainte. Ei au cerut, de asemenea, destituirea preşedintelui ucrainean Petro Poroşenko, fost aliat al lui Saakaşvili, devenit cel mai mare adversar politic al său.

Revoltaţi şi înfuriaţi, susţinătorii fostului preşedinte georgian au defilat pe străzile oraşului Kiev şi au scandat lozinci împotriva guvernului şi a corupţiei. Manifestanţii au cerut eliberarea lui Mihail Saakaşvili, destituirea actualului preşedinte ucrainean, precum şi arestarea lui Petro Poroşenko. 

La protest a fost prezentă şi soţia fostului preşedinte georgian, care a declarat că autorităţile au întrecut măsura în clipa în care l-au încarcerat pe Saakaşvili, opozantul actualei conduceri din Ucraina. 

SANDRA ELISABETH ROELOFS, soţia lui Mihail Saakaşvili:

Trebuie să îi arătăm (n.r. preşedintelui Petro Poroshneko) că politica nu trebuie amestecată cu afacerile, iar oamenii nu sunt bunuri. 

Mihail Saakaşvili a devenit un vehement adversar politic al preşedintelui Poroşenko şi a fost arestat sâmbătă de serviciile de securitate ucrainene după o tentativă eşuată de suicid.  Fostul lider georgian a început o grevă a foamei în spatele gratiilor, în semn de protest faţă de arestarea sa. El este acuzat de parchetul ucrainean că a pus la cale o lovitură de stat susţinută de Rusia, pe care o dezminte. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Proteste de amploare în Ucraina, pentru eliberarea fostului lider al Georgiei, Mihail Saakaşvili