Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Proteste masive în lume la un an de la atacul grupării Hamas în Israel. Oamenii cer un armistiţiu în Fâşia Gaza

Cu o zi înainte să se împlinească un an de război în Orientul Mijlociu, Israel a lansat cel mai puternic atac în Beirut de când luptă cu teroriştii Hezbollah. Mai multe rachete au căzut lângă aeroport, iar un avion a aterizat chiar în timpul bombardamentului. Mii de oameni au ieşit pe străzi la Londra, New York şi Washington să ceară oprirea conflictului, Ca un semnal de alarmă, Premiul Nobel pentru Pace ar putea fi anulat anul acesta. 

de Redactia Observator

la 06.10.2024 , 20:49

Beirutul s-a cutremurat sub ploaia de bombe lansată de avioanele de luptă ale Israelui. Au fost cel puţin 20 de explozii în suburbia capitalei Libanului. Armata israeliană a ordonat evacuarea civililor şi susţine că ţintele atacului au fost punctele de control Hezbollah.

Hezbollah a ripostat cu peste 30 de rachete

Mingiile de foc s-au văzut de la câţiva kilometri distanţă, iar un fum gros şi negru s-a ridicat peste Beirut. La sol, imaginile sunt apocaliptice. Clădiri întregi au fost făcute una cu pământul şi zeci de maşini au fost pulverizate de suflul exploziilor. 

Vezi și

La scurt timp, teroriştii au ripostat. Peste 30 de rachete au vizat fabrici de armament şi baze militare din Israel, dar atacul a fost neutralizat de sistemul Iron Dome. 

Pe acelaşi subiect

Preşedintele Franţei a cerut Occidentului să oprească livrarea de arme pentru Tel Aviv pentru a opri războiul, dar Statele Unite au exclus ideea. Declaraţia lui Macron l-a înfuriat pe prim-ministrul israelian. 

"În timp ce Israel se luptă cu forţele barbare conduse de Iran, Toate ţările civilizate ar trebui să fie de partea Israelului. Totuşi, preşedintele Macron şi alţi lideri occidentali cer un embargo asupra armelor pentru Israel. Să le fie ruşine", spune Benjamin Netanyahu, premierul Israelului.

Proteste masive în toată lumea

Cu o zi înainte să se împlinească un an de la atacul sângeros al grupării Hamas împotriva Israelului, în care au murit 1.200 de oameni, marile oraşe din toată lumea s-au umplut de protestatari. La Tel Aviv, demonstranţii au cerut eliberarea celor 70 de ostatici care ar mai fi în viaţă în Fâşia Gaza.  

La Londra, zeci de mii de oameni au cerut un armistiţiu în Fâşia Gaza, unde Hamas spune că au murit peste 41.000 de adulţi şi copii într-un an de război. 

Demonstraţii pentru pace au fost şi în Statele Unite, la New York şi Washington. În apropierea Casei Albe, un bărbat a încercat să îşi dea foc, dar a fost salvat la timp. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vă permiteţi să investiţi cel puţin 25 de lei pe zi?
Observator » Ştiri externe » Proteste masive în lume la un an de la atacul grupării Hamas în Israel. Oamenii cer un armistiţiu în Fâşia Gaza