Antena Meniu Search
x

Video Proteste violente iau cu asalt Franța, după ce un tânăr a fost ucis de un polițist. Oamenii au incendiat o primărie, mașini și un tramvai. 77 de persoane, arestate

Violenţele s-au extins în Franţa în a doua noapte consecutivă de proteste faţă de uciderea unui adolescent de 17 ani de către un poliţist, la un control rutier.

de Redactia Observator

la 29.06.2023, 08:14

Vezi și

Zeci de maşini şi pubele au fost incendiate la Nanterre, oraşul de la periferia Parisului unde a avut loc tragedia. Poliţiştii şi pompierii au fost constrânşi să se retragă dintr-un cartier după ce au fost bombardaţi cu artificii şi pietre din pavaj.

77 de persoane, rețiute în timpul protestelor din Paris

În alte localităţi de lângă Paris au fost incendiate, între altele, o primărie, numeroase maşini, un autobuz şi chiar un tramvai. A fost atacat cu artificii şi postul de control de la intrarea unei mari închisori, dar agresorii nu au reuşit să pătrundă în incintă.

Incidente violente s-au produs şi în mari oraşe din provincie, ca Toulouse, Lyon, Dijon şi Nisa. Până la ora 2 noaptea, numai în regiunea pariziană au fost reţinute 77 de persoane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Proteste violente iau cu asalt Franța, după ce un tânăr a fost ucis de un polițist. Oamenii au incendiat o primărie, mașini și un tramvai. 77 de persoane, arestate