Antena Meniu Search
x

Proteste violente în Turcia după accidentul minier. Coloana oficială a premierului, atacată

Situaţia din Turcia este critică după accidentul minier de ieri seară. În mai multe oraşe au avut loc confruntări violente.

 Situaţia din Turcia este critică după accidentul minier de ieri seară. În mai multe oraşe au avut loc confruntări violente.

Acestea s-au produs pe fondul valului de nemulţumiri şi proteste, generat de accidentul minier petrecut ieri seară şi care s-a soldat cu moartea a 238 de ortaci. Surse oficiale susţin că cel puţin 120 de mineri sunt încă blocaţi în subteran.

În capitala Turciei, peste 1000 de studenţi au pornit în marş spre Ministerul Energiei, unde au aruncat cu pietre spre forţele de ordine. Poliţiştii au răspuns folosind gaze lacrimogene şi tunuri cu apă.

Şi în oraşul Soma au avut loc proteste violente. Aici rudele minerilor morţi şi-au dezlănţuit furia şi au început să scandeze lozinci împotriva premierul Erdogan, sosit şi el la locul tragediei. Coloana oficială a fost atacată, iar poliţiştii au reuşit cu greu să asigure un culoar de siguranţă pentru ieşirea demnitarilor din mijlocul mulţimii furibunde.

O situaţie similară a fost şi în Istambul unde mai multe sute de persoane s-au strâns în faţa sediului companiei, care are în proprietate exploatarea minieră din Soma.

"Această companie minieră se lăuda tot timpul cu succesul înregistrat. Acum vedem ce s-a întâmplat? Odată cu producerea acestei explozii ne-am dat seama că nu a fost luată nicio măsură de prevenţie, viaţa muncitorilor nu are nicio valoare, profitul fiind mai presus decât viaţa acestor amărâţi", a spus un protestatar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Proteste violente în Turcia după accidentul minier. Coloana oficială a premierului, atacată