Antena Meniu Search
x

Putin a aprobat vânzarea diviziei de servicii financiare a Mercedes-Benz din Rusia către dealerul local Avtodom

Vladimir Putin a aprobat vânzarea diviziei locale de servicii financiare a Mercedes-Benz dealer-ului auto rus Avtodom, grupul auto german fiind aproape de vânzarea integrală a activelor sale din Rusia, scrie Agerpres.

de Redactia Observator

la 07.02.2023, 11:16

Putin a aprobat vânzarea diviziei de servicii financiare a Mercedes-Benz din Rusia către dealerul local Avtodom
Putin a aprobat vânzarea diviziei de servicii financiare a Mercedes-Benz din Rusia către dealerul local Avtodom - Profimedia Images

În martie, Mercedes-Benz a suspendat producţia la fabrica din Rusia şi a oprit exporturile în această ţară, iar în octombrie a anunţat că se retrage complet de pe piaţa rusă, vânzând participaţiile sale din Rusia unui investitor local.

Ieşirea face parte dintr-un exod al companiilor globale din Rusia după invadarea Ucrainei.

Luni, Putin a semnat ordinul prin care aprobă vânzarea Mercedes-Benz Bank Rus - divizia de servicii financiare din Rusia a Mercedes-Benz - către Avtodom, specializat în vânzările de maşini premium.

Reprezentanţii Avtodom şi-au exprimat speranţa că vor obţine permisiunea din partea unei comisii guvernamentale pentru finalizarea tranzacţiei care vizează toate activele Mercedes-Benz din Rusia, inclusiv fabrica de lângă Moscova.

Anul trecut, producţia auto a Rusiei a scăzut cu 67%, la doar 450.000 automobile, cel mai redus nivel de la destrămarea uniunii sovietice, în 1991.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Putin a aprobat vânzarea diviziei de servicii financiare a Mercedes-Benz din Rusia către dealerul local Avtodom