Antena Meniu Search
x

Putin a discutat cu Obama despre crearea unei coaliții internaționale împotriva terorismului

Președintele rus Vladimir Putin a declarat joi seara că a discutat telefonic cu liderul administrației SUA, Barack Obama, problema legată de crearea unei coaliții antiteroriste internaționale, în cadrul sesiunii plenare a Forumului Economic de Est

Președintele rus Vladimir Putin a declarat joi seara că a discutat telefonic cu liderul administrației SUA, Barack Obama, problema legată de crearea unei coaliții antiteroriste internaționale, în cadrul sesiunii plenare a Forumului Economic de Est

'Noi întreprindem unii pași în această direcție și facem aceasta, între altele, în mod public. Dacă sunteți interesați de detalii, vă pot spune că ne dorim într-adevăr să formăm un fel de coaliție internațională pentru combaterea terorismului și extremismului. În acest scop, desfășurăm consultări cu partenerii noștri americani. Am vorbit personal la telefon cu președintele SUA cu privire la acest aspect', a afirmat Vladimir Putin, adăugând că a abordat același subiect și cu președintele Turciei, cu autoritățile Arabiei Saudite, cu regele Iordaniei, cu președintele Egiptului și cu 'alți parteneri ai noștri'.

Cu toate acestea, liderul de la Kremlin a spus că este prematur să se vorbească de posibilitatea unei participări a Rusiei în operațiunile militare împotriva grupării jihadiste Statul Islamic în Siria și Irak, după cum relatează agenția de presă TASS.

'Examinăm diferite posibilități, dar deocamdată (....) problema participării Rusiei la eventuale operațiuni militare nu se află pe agenda noastră', a insistat Putin, întrebat de un ziarist.

'Este prematur să vorbim că am fi pregătiți să facem aceasta astăzi, noi și așa acordăm Siriei suficient de mult sprijin, ajutând-o și cu echipamente și în ceea ce privește consilierea forțelor armate', a spus președintele rus, adăugând că lupta împotriva terorismului trebuie să meargă mână în mână cu procesul politic din Siria.

Președintele sirian Bashar al-Assad este de acord cu toate acestea, inclusiv cu alegeri anticipate, a remarcat el.

Primii pași au arătat că o coordonare la nivel internațional pentru combaterea terorismului este posibilă, a mai spus șeful statului rus, insistând că Federația Rusă întreprinde unele măsuri publice pentru crearea unei coaliții internaționale împotriva terorismului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Putin a discutat cu Obama despre crearea unei coaliții internaționale împotriva terorismului