Antena Meniu Search
x

Video Putin a participat la slujba de Înviere, la Moscova. Liderul rus și-a făcut cruce de mai multe ori şi a stat într-un colț, ținând în mână o lumânare

Ortodocşii din toată lumea au spus astăzi Hristos a înviat! Lumina Sfantă a ajuns la miezul nopţii în toate colţurile lumii unde creştinii ortodocşi se pregătesc să celebreze Paştele alături de familii. La slujba de Înviere din Moscova, invitatul de seamă a fost chiar Vladimir Putin. Pe frontul din Ucraina însă soldaţii petrec al doilea Paşte departe de cei dragi. Şi ortodocşii din Egipt şi Turcia au participat în număr mare la Sfânta Slujbă.

de Redactia Observator

la 16.04.2023, 11:13

Vezi și

La Catedrala din Moscova, sute de credincioşi, inclusiv Vladimir Putin, au participat la slujba de înviere ţinută de Patriarhul Kiril. Pregătirile pentru Paşte au început însă de la primele ore ale dimineţii. Oamenii au adus coşuri cu produse tradiţionale, inclusiv ouă roşii, pentru a fi sfinţite de preoţi.

''Acest sentiment este puternic, mai ales că acest an este unul foarte greu, sunt timpuri grele, dar, cu toate acestea, Dumnezeu ne vede, ne aude, ne întelege şi nu ne părăseşte. Sărbătorim cu mare emoţie acest Paşte!''

Soldaţii din Ucraina nu au linişte nici în noaptea de Înviere

În Ucraina, noaptea Învierii nu a adus liniştea din alţi ani. Soldaţii sunt nevoiţi, pentru al doilea an consecutiv, să petreacă Paştele departe de cei dragi. Iar în loc de ouă, soldaţii au încondeiat grenade. 

Pe acelaşi subiect

Cu toate acestea, comandatul forţelor comune le-a adus o mică bucurie celor de pe front: a distribuit peste 15 mii de torturi tradiţionale. 

Serhiy Nayev, comandat fortele comune: Trebuie să avem puţin din bucuria vieţii normale, care, pentru moment, nu este valabilă pentru ei. Trebuie să aducem puţină fericire şi puţin din spiritul sărbătorii în tranşeele şi fortificaţiile lor. 

În Egipt, creştinii ortodocşi copţi au participat în număr mare la slujbă. 

"Sperăm ca acest an să fie plin de binecuvântări, pace şi iubire între oameni, să ne bucurăm de sărbători fericite, fie că suntem musulmani sau copţi şi să sperăm că Dumnezeu ne va binecuvânta cu zile bune.'' 

Lumina Sfântă a fost împărţită şi în Gokceada unde Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I a ţinut slujba de la miezul nopţii marcând astfel Învierea lui Iisus Hristos. 

Ortodocşii din Grecia au sărbătorit învierea lui Hristos într-un mod cu totul special: au aruncat petarde şi cocktailuri Molotov. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Putin a participat la slujba de Înviere, la Moscova. Liderul rus și-a făcut cruce de mai multe ori şi a stat într-un colț, ținând în mână o lumânare