Antena Meniu Search
x

Video Bisericile din țară, neîncăpătoare în noaptea de Înviere. Hristos a Înviat, iar oamenii au primit Lumina Sfântă în suflete şi în case

A fost noaptea cea mai sfântă a creştinătăţii. Hristos a înviat, iar oamenii au primit lumina sfântă în suflete şi în case. După ani de restricţii, bisericile au fost din nou pline, iar preoţii au ieşit şi până în stradă să împartă lumina. E semnul unui nou început, de la care aşteptăm cu toţii să ne facă mai buni şi să ne aducă sănătate, linişte şi bucuria de a-i avea alături pe oamenii dragi.  

de Redactia Observator

la 16.04.2023, 09:21

Vezi și

Peste o mie de credincioşi au fost să ia lumina sfântă de la Mănăstirea Rohia din Maramureş. Înainte de miezul nopţii, clopotele mănăstirii au răsunat cinci minute în văile din apropiere, anunţând învierea domnului. 

În cor, alături de preoţi, credincioşii cu lumânări în mână au cântat "Hristos a inviat".

La Borşa, aproape 500 de credincioși au luat parte la slujba de înviere oficiată pe vatra bisericii de lemn care a fost distrusă într-un incendiu în Duminica Floriilor. În Timişoara Lumina Sfântă a ajuns în jurul orei 22.00. În faţa Catedralei Mitropolitane s-au adunat peste trei mii de credincioşi. 

În satele din Botoşani, preoţii respectă ritualuri de demult

Pe acelaşi subiect

Curtea mănăstirii Suceviţa a fost plină de oameni care au adus şi coşurile cu produse tradiţionale la sfinţit. "Bucovinenii vin cu coşuri cu bunătăţi pregătite pentru această sărbătoare. Pască, ouă roşii", spune o măicuță.Coşurile sunt acoperite cu ştergare albe tradiţionale şi se aşază în jurul bisericii, înconjurând biserica cu lumănări aprinse alteptând preotul să se sfinţească. 

În satele din Botoşani, preoţii respectă ritualuri din vremuri de demult. Într-un sat din comuna Gorbăneşti, slujba învierii a început cu o procesiune la miezul nopţii. Credincioşii au ieşit din biserică cu steaguri, icoane şi lumânări şi au înconjurat lăcaşul de trei ori. S-au întors apoi în faţa uşilor bisericii care s-au deschis doar după ce preotul a bătut ritualic în ele. 

La Constanţa, lumina sfântă a ajuns, în Portul Turistic Tomis

La Constanţa, lumina sfântă a ajuns, în Portul Turistic Tomis, adusă de Arhiepiscopul Tomisului, Inalt Presfintitul Teodosie cu o barcă, de pe mare. Iar mai apoi preoții au plecat în procesiune, pe faleza de la Cazino către Catedrala Arhiepiscopală, urmaţi de credincioşii. Peste trei mii de constănţeni au fost la slujba oficiată de arhiepiscopul Tomisului.

În comuna Lăpușnicu Mare din Caraș Severin un obicei unic în România a avut loc în noaptea de înviere. Pe dealul ce străjuiește satul și biserica, tinerii au dat foc mai multor recipiente cu rumeguș și pe cer a apărut scris cu litere de foc crezul creștinătății: HRISTOS A ÎNVIAT! 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Bisericile din țară, neîncăpătoare în noaptea de Înviere. Hristos a Înviat, iar oamenii au primit Lumina Sfântă în suflete şi în case