Antena Meniu Search
x

Video "Minunat! E Dumnezeu!" Focul Sfânt s-a pogorât miraculos din cer sub ochii a mii de credincioşi, la Sfântul Mormânt. Mărturii emoţionante din Ierusalim

Urarea de Hristos a Înviat s-a auzit în toate limbile pământului la Ierusalim. Inclusiv în română. Mulţi de-ai noştri, veniţi de peste tot din lume, unii în costum naţional, au răspuns Adevărat a Înviat! Au venit la chemarea care uneşte lumea creştină: Veniţi de luaţi lumină! Iar Focul Sfânt s-a pogorât miraculos din cer sub ochii a mii de credincioşi de pe toată planeta, la Sfântul Mormânt. Îmbrăcat doar cu un veşmânt alb, aşa cum este tradiţia, patriarhul Teofil a înconjurat de trei ori biserica, apoi a scos din mormânt patru mănunchiuri a câte 33 de lumânări aprinse. 

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 16.04.2023, 09:23

Profimedia Images Vezi și

Lumina de pe chipurile acestor oameni vine mai ales din interior. Din credinţa neclintită că miracolele există. Lumina din mâinile lor e dovada că nu se înşală. La ora 14 şi 55 de minute, primii credincioşi au primit Focul Sfânt direct din mâinile Patriarhul Ierusalimului. Flacăra Sfântă s-a aprins cu o oră mai târziu decât în ultimii ani. 

Pogorârea luminii nu se întâmplă mereu la aceeaşi oră. E o minune şi un mister. Cel mai mare al lumii creştine. Sfântul Mormânt a fost sigilat, după ce, în prealabil, a fost atent inspectat de poliţişti, aleşi special din afara comunităţii creştine, pentru a nu exista suspiciuni că intră cineva acolo cu o sursă de foc. 

Mărturii emoţionante din Ierusalim

Se spune că Focul Sfânt coboară din cer, prin cupola mare a Bisericii Sfântului Mormânt. Şi timp de câteva minute, flacăra poate fi atinsă fără să ardă. 

Pe acelaşi subiect

"Minunat! E Dumnezeu!"

"Cum vă simţiţi?"

Extraordinar! Minunat! Înălţător!"

"De nedescris, nu vă pot spune în cuvinte, şi acum am fiori! Pace şi sănătate!"

De secole, credincioşi din lumea întreagă vin aici să vadă minunea cu ochii lor. Doar 27 de jurnalişti au intrat ieri în Sfântul Mormânt. Printre ei, echipa Observator, Mădălina Iacob şi Loredana Popovici. 

După ce focul sfânt s-a pogorât, o delegaţie română a plecat imediat spre aeroportul din Tel Aviv. Şi de acolo, cu avionul spre România, având mare grijă de candela aprinsă, din care lumina lumina s-a răspândit în toată ţara. 

Piatra Ungerii e locul unde vin cei mai mulţi credincioşi pentru a spune o rugăciune. Este locul în care Isus Hristos a fost înfăşurat în giulgiu după răstignire. 

"Aici miroase mereu a mir, iar oamenii ating cu lucruri personale pe care le ţin mai apoi mereu aproape. Iar cei bolnavi se roagă aici pentru vindecare."

Piatra Ungerii se află la numai câţiva metri de la intrarea principală a Bisericii Sfântului Mormânt, construcţia măreaţă care adăpostite cele mai scumpe locuri creştine: Muntele Golgota, unde a fost înălţată Sfânta Cruce, dar şi Mormantul lui Iisus Hristos.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » "Minunat! E Dumnezeu!" Focul Sfânt s-a pogorât miraculos din cer sub ochii a mii de credincioşi, la Sfântul Mormânt. Mărturii emoţionante din Ierusalim