Antena Meniu Search
x

Putin, moment prietenos cu Orban la Beijing: Ungaria nu a vrut niciodată să se opună Rusiei

Imaginile momentului vin din China unde Vladimir Putin s-a întâlnit cu Viktor Orban la Beijing . Ungaria nu a vrut niciodată să se opună Rusiei, ci a vrut să lege relaţii strânse cu ea, a spus premierul ungar. Iar preşedintele rus şi-a exprimat satisfacţia de a avea Ungaria ca interlocutor în Uniunea Europeană. 

de Redactia Observator

la 17.10.2023, 14:30

Vezi și

''Ca urmare a condiţiilor geopolitice actuale, posibilităţile de a păstra contactul şi de a dezvolta relaţiile sunt foarte limitate. Dar este satisfăcător faptul că (Rusia) a menţinut relaţii cu multe ţări europene, iar Ungaria este una dintre ele'', i-a spus Putin lui Orban, potrivit imaginilor difuzate de televiziunea rusă. Conform preşedintelui rus, este ''foarte important să putem avea schimburi cu o ţară a Uniunii Europene''.

Ungaria a aprobat toate sancţiunile decise de UE pentru a pedepsi Rusia pentru invazia în Ucraina, dar Viktor Orban s-a străduit să le atenueze pe unele şi a adoptat o poziţie mai puţin intransigentă faţă de Rusia, care rămâne un furnizor cheie pentru nevoile energetice ale ţării sale.

Putin, satisfăcut că Rusia a menţinut relaţii cu Ungaria

Potrivit agenţiei MTI, care îl citează pe Bertalan Havasi, purtătorul de cuvânt al lui Orban, cei doi lideri au discutat despre cooperarea ungaro-rusă în domeniul aprovizionării cu gaz şi petrol şi al energiei nucleare. Orban a subliniat importanţa păcii, afirmând că stoparea afluxului de refugiaţi, a sancţiunilor şi luptelor este cheia pentru întregul continent, inclusiv Ungaria, a indicat purtătorul său de cuvânt.

Întrevederea a avut loc la casa de oaspeţi unde este găzduit Putin înaintea începerii forumului internaţional al iniţiativei chineze ''Belt and Road''.

Preşedintele rus este considerat un paria de liderii occidentali după invazia forţelor ruse în Ucraina la 24 februarie 2022, iar de atunci nu s-a întâlnit cu niciunul dintre aceştia. Conform agenţiei Reuters, Putin şi Orban vorbiseră ultima dată faţă în faţă la 1 februarie 2022, într-o întâlnire de câteva ore la Moscova, cu exact trei săptămâni înainte de lansarea invaziei, pe care Rusia o numeşte ''operaţiune militară specială''.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Putin, moment prietenos cu Orban la Beijing: Ungaria nu a vrut niciodată să se opună Rusiei