Antena Meniu Search
x

Putin folosește două treimi din puterea totală de luptă a Rusiei pentru a invada Ucraina

Vladimir Putin folosește în prezent două treimi din puterea de luptă totală a Rusiei pentru invazia din Ucraina, a declarat un oficial american din domeniul apărării pentru CNN.

de Redactia Observator

la 27.02.2022, 20:51

Putin folosește două treimi din puterea totală de luptă a Rusiei pentru a invada Ucraina
- Profimedia

Acest lucru "înseamnă că are o treime în afara Ucrainei, ceea ce nu este nesemnificativ", a spus oficialul.

SUA au apreciat că "în această dimineață" forțele ruse "au lansat peste 320 de rachete". Majoritatea acestor rachete sunt "rachete balistice cu rază scurtă", a adăugat oficialul.

Oficialii americani estimează că numărul de trupe ruseşti implicate în invazie se ridică la 190.000 de militari - cifră care include şi luptătorii separatişti pro-ruşi din regiunea Donbas din estul Ucrainei.

Armata rusă recunoaște pentru prima dată existența unor "morți și răniți" în Ucraina

Pe acelaşi subiect

Armata rusă a recunoscut duminică pentru prima oară că a înregistrat pierderi umane în cursul invaziei sale în Ucraina, fără a da cifre, relatează Agerpres, care citează AFP.

"Militarii ruşi dau dovadă de curaj, executându-şi misiunile de luptă. Din nefericire, există morţi şi răniţi. Dar pierderile noastre sunt mai mici" decât în tabăra ucraineană, a declarat generalul Igor Konaşenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării.

Preț uriaș plătit de președintele Rusiei și nicio victorie importantă până acum

Rusia se loveşte de o defensivă mai puternică decât se aştepta în Ucraina. Sunt de părere analiştii militari, care spun că Vladimir Putin avea planurile de război pregătite doar pentru câteva zile. O dovadă în acest sens ar fi şi faptul că armata sa nu a reuşit până acum să obţină vreo victorie importantă în Ucraina.

Cât costă o zi de război?

Iar dacă nu cucereşte Kievul în următoarele 6 zile, Putin va fi obligat să se aşeze personal la masa negocierilor cu Ucraina şi Occidentul, cred analiştii militari, care estimează că o zi de război îl costă peste 15 miliarde de dolari şi are resurse limitate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri externe » Putin folosește două treimi din puterea totală de luptă a Rusiei pentru a invada Ucraina