Antena Meniu Search
x

Video Cât îl costă pe Vladimir Putin o zi de război în Ucraina? Preț uriaș plătit de președintele Rusiei și nicio victorie importantă până acum

Rusia se loveşte de o ofensivă mai puternică decât se aştepta în Ucraina. Sunt de părere analiştii militari, care spun că Vladimir Putin avea planurile de război pregătite doar pentru câteva zile. O dovadă în acest sens ar fi şi faptul că armata sa nu a reuşit până acum să obţină vreo victorie importantă în Ucraina.

de Redactia Observator

la 27.02.2022, 20:33

Vezi și

Pe harta bombardamentelor ruse, pentru a patra zi la rând cele mai fierbinţi puncte sunt, reprezentate de cele mai mari oraşe ale Ucrainei. Sunt lupte pe viaţă şi pe moarte în localităţle de la periferia Ucrainei, în oraşul Bucha şi în Iprin. Tot lângă Kiev au fost lupte grele în ultimele ore la Hostomel şi Vasilkov, unde un depozit de carburant a fost aruncat în aer.

Tot în nord, ruşii continuă ofensiva pentru cucerirea Harkovului, al doilea mare oraş al Ucrainei, fără succes deocamdată. Rămân sub asaltul ruşilor şi localităţile ucrainene de pe coasta Mării Negre. Cele mai mări bătălii se dau în continuare în Mariupol şi Odesa, dar şi la Kherson şi Nikolaiv.

Ofensiva rusă se apropie de granița României

Ofensiva rusă se apropie tot mai mult de frontiera noastră. Ruşii au luat la ţintă şi localitatea Arciz, situată la aproximativ 200 de kilometri de Tulcea. Această fâşie de pământ din sudul Ucrainei este de o importanţă strategică uriaşă pentru Rusia. Dacă reuşeşte să o cucerească va ajunge cu teritoriul până la graniţele NATO.

Pe acelaşi subiect

Însă planurile lui Putin nu se potrivesc cu realităţile din teren. Vladimir Puitn spera ca până azi să fi ocupat Ucraina, însă până acum, armata ucraineană a reuşit să ţină invadatorii în afara Kievului, şi, după lupte, grele să menţină controlul şi asupra Harkovului.

Mark Warner, senator SUA: În ultimii ani, din cauza COVID 19, Vladimir Putin a stat fie în casa din staţiunea Soci, fie la reşedinţa din afara Moscovei. Nu a interacţionat cu prea mulţi oameni. Aşa că suntem îngrijoraţi că un astfel de individ singuratic, care a devenit megaloman, se vede ca fiind singura figură istorică ce poate reclădi vechea Rusie sau noţiunea de sferă de influenţă sovietică. Este un caracter periculos.

Cât costă o zi de război?

Iar dacă nu cucereşte Kievul în următoarele 6 zile, Putin va fi obligat să se aşeze personal la masa negocierilor cu Ucraina şi Occidentul, cred analiştii militari, care estimează că o zi de război îl costă peste 15 miliarde de dolari şi are resurse limitate.

Armata rusă recunoaște pentru prima dată existența unor "morți și răniți" în Ucraina

Armata rusă a recunoscut duminică pentru prima oară că a înregistrat pierderi umane în cursul invaziei sale în Ucraina, fără a da cifre, relatează Agerpres, care citează AFP.

"Militarii ruşi dau dovadă de curaj, executându-şi misiunile de luptă. Din nefericire, există morţi şi răniţi. Dar pierderile noastre sunt mai mici" decât în tabăra ucraineană, a declarat generalul Igor Konaşenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Cât îl costă pe Vladimir Putin o zi de război în Ucraina? Preț uriaș plătit de președintele Rusiei și nicio victorie importantă până acum