Antena Meniu Search
x

Putin, îngrijorat de situaţia din cele 4 teritorii ucrainene anexate. A convocat Consiliul de Securitate al Rusiei

Preşedintele rus Vladimir Putin va prezida miercuri o reuniune a Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse pentru a analiza situaţia de securitate din regiunile ucrainene Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie, anexate în septembrie anul trecut de Rusia, deşi pe teren le controlează doar parţial, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres.

de Redactia Observator

la 05.04.2023, 10:36

Putin, îngrijorat de situaţia din cele 4 teritorii ucrainene anexate. A convocat Consiliul de Securitate al Rusiei
- Profimedia

"Vor fi analizate chestiuni legate de respectarea legilor, a ordinii şi securităţii publice în teritoriile republicilor populare Doneţk şi Lugansk, precum şi în regiunile Zaporojie şi Herson", a anunţat Kremlinul. Potrivit aceluiaşi anunţ, principala intervenţie în această reuniune, ce se va desfăşura prin teleconferinţă, va fi cea a ministrului rus de interne, Vladimir Kolokolţev.

În cele 4 regiuni anexate e instaurată legea marţială

În cele patru regiuni ucrainene parţial ocupate de Rusia este în vigoare din octombrie legea marţială, pe care Moscova o invocă drept necesară pentru protejarea populaţiei civile în faţa atacurilor armatei ucrainene.

Când a anunţat această măsură, Putin a acuzat autorităţile ucrainene, pe care le-a calificat drept "complici ai lui Hitler", că recurg la "metode teroriste" pentru a provoca teamă în rândul populaţiei din sudul şi estul Ucrainei, unde au loc cu regularitate atentate împotriva reprezentanţilor proruşi.

Pentru a consolida securitatea teritoriilor anexate, Putin a decretat de asemenea crearea unor unităţi de apărare teritorială. Preşedintele rus a acuzat în plus Kievul că a trimis grupuri subversive pe teritoriul Rusiei pentru a executa acolo sabotaje asupra infrastructurii civile, cum a fost atacul asupra podului Crimeei, dar şi asupra celei nucleare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Putin, îngrijorat de situaţia din cele 4 teritorii ucrainene anexate. A convocat Consiliul de Securitate al Rusiei