Antena Meniu Search
x

Vladimir Putin anunţă că e pregătit să îl întâlnească pe Kim Joung-un

Vladimir Putin este pregătit să îl întâlnească pe liderul nord-coreean Kim Jong Un ''la o dată apropiată", potrivit agenţiei de presă din Coreea de Nord KCNA..

Vladimir Putin anunţă că e pregătit să îl întâlnească pe Kim Joung-un - Hepta

Vladimir Putin este pregătit să îl întâlnească pe liderul nord-coreean Kim Jong Un ''la o dată apropiată", potrivit agenţiei de presă din Coreea de Nord KCNA.

Preşedintele rus a lansat deja invitaţiile către Kim Jong Un, dar şi către preşedintele sud-coreen Moon Jae-in nla Forumul Economic al Estului, programat între 11 şi 13 septembrie, la Vladivostok. 

"Spun că sunt gata să vă întâlnesc la o dată apropiată pentru a discuta chestiuni urgente legate de relaţiile bilaterale şi probleme importante în regiune", a declarat Putin într-un mesaj difuzat de KCNA.

În mesaj nu este propusă o anumită dată.

Putin îşi exprimă speranţa de a dezvolta "cooperarea reciprocă şi, în special, realizarea proiectului tripartit", care ar implica şi Seulul.

La rândul său, Kim a adresat de asemenea potrivit KCNA un mesaj preşedintelui rus, menţionând "rădăcinile puternice" ale relaţiilor lor bilaterale care îşi au originea în lupta comună împotriva Japoniei în timpul războiului.

Sursă: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Vladimir Putin anunţă că e pregătit să îl întâlnească pe Kim Joung-un