Antena Meniu Search
x

Putin pune stăpânire şi pe istorie! Ce schimbări face

Manualele de istorie din Rusia vor fi schimbate. Ministerul Educației le cere profesorilor să introducă subiectul alipirii Crimeii.

 Manualele de istorie din Rusia vor fi schimbate. Ministerul Educației și Științei din Federația Rusă le cere profesorilor să introducă în programa școlară subiectul alipirii Crimeii.

Mai exact, ministerul a publicat o recomandare ca în toate școlile din Rusia să fie introduse ore cu tema „Crimeea și Sevastopol: semnificația istorică a acestora pentru Rusia”.

De asemenea, reprezentanţii ministerului au menţionat că alipirea regiunii „este justificată din punct de vedere al dreptului internațional și al normelor morale și etice”, în condițiile în care puterea din Ucraina „a fost preluată de elemente de extremă dreaptă și rusofobe susținute de țările NATO”.

Şi cum în Rusia nu se stă prea mult la vorbe, oficialii au publicat deja pe site planurile orelor și bibliografia pentru acestea. Singurele detalii care rămân la latitudinea școlilor sunt când vor avea loc aceste lecții și cine le va preda: profesorul de istorie, cel de literatură sau cel de geografie.

Misiunea acestor cursuri este de a „evidenția validitatea reunificării din punct de vedere al legislației internaționale ș i al normelor morale și etice”, precum și „pentru a arăta caracterul pacifist și umanist al acțiunilor Rusiei”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Putin pune stăpânire şi pe istorie! Ce schimbări face