Antena Meniu Search
x

Video Putin se pregăteşte de război total pe graniţa de sud a Rusiei. Oamenii din zonă îşi fac deja bagajele: "Dacă ucrainenii trag, o vor face fără să le pese că vor muri oameni"

Vladimir Putin se pregăteşte pentru un război total pe graniţa de sud a Rusiei, în timp ce serviciile de informaţii occidentale spun că riscul unui atac nuclear tactic în Marea Neagră este tot mai ridicat. Putin a decretat azi legea marţială în cele patru regiuni ucrainene anexate ilegal. Şeful armatei britanice a zburat de urgenţă la Washington pentru consultări cu Pentagonul. Propaganda rusă pune şi gaz pe foc şi îi cere lui Putin să atace centrele cu ajutoare pentru Ucraina din România şi Polonia.

de Redactia Observator

la 19.10.2022, 20:55

Vezi și

Sub protecţia anonimatului, oficiali din serviciile de informaţii britanice spun că se tem că Putin ar putea lansa o lovitură nucleară tactică în Marea Neagră, drept avertisment. Ministrul britanic al Apărării a zburat de urgenţă în SUA pentru a discuta cu şeful armatei americane şi cu alţi oficiali de la Casa Albă. Iar Vladimir Putin a impus legea marţială în cele patru regiuni ucrainene anexate ilegal luna trecută.  

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei: Aş vrea să vă reamintesc că în teritoriile Republicii Populare Donețk, Republicii Populare Lugansk, precum și regiunile Zaporizhzhia și Herson, legea marțială era în vigoare înainte de alăturarea lor Federaţiei Ruse. Acum trebuie să oficializăm acest regim în cadrul legislaţiei ruse. 

Legea marţială, în vigoare de la miezul nopţii

Legea marţială va intra în vigoare de la miezul nopţii. În caz de nevoie, puterea trece la armată, iar autorităţile pot să naţionalizeze bunuri şi companii private sau să sune mobilizarea militară. Evacuarea oraşului Herson, de exemplu, a început deja, iar 60.000 de oameni vor fi trimişi în Rusia, fie că vor, fie că nu vor. 

Pe acelaşi subiect

"Am înțeles că trebuie să facem bagajele pentru că dacă ucrainenii trag, o vor face fără să le pese că vor muri oamenii", a explicat o tânără.

La o televiziune de stat din Rusia, invitaţii aruncă ameninţări către vecinii Ucrainei. 

Vladimir Soloviov, jurnalist: Ar trebui să le explicăm celor din Vest, care devin mai îndrăzneţi pe măsură ce noi vorbim, că bazele la care ei antrenează naziştii ucraineni, cele din Franţa, Polonia, Germania, Marea Britanie, că toate sunt considerate ţinte de război, inclusiv baza aeriană din Polonia şi baza militară din România. 

Putin pune în alertă maximă toate regiunile Rusiei de la graniţa cu Ucraina

Putin pune în alertă maximă şi toate regiunile Rusiei de la graniţa cu Ucraina. În Belgorod, Crimeea sau Rostov autorităţile locale au primit ordin să mute populaţia din zonele cu risc ridicat de conflict spre regiuni mai sigure. 

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei: Încercăm să rezolvăm sarcini foarte dificile, pe scară largă, pentru a asigura securitatea și viitorul Rusiei şi pentru a ne proteja oamenii.

Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, sună şi retragerea diplomaţilor ruşi din Europa. 

Serghei Lavrov, ministrul de externe al Rusiei: Oamenii de acolo lucrează în condiții care cu greu pot fi numite umane – ei (țările occidentale, n.r.) creează probleme continue, amenințări continue, chiar și atacuri fizice. Dar principalul lucru este că nu mai au de muncă, de când Europa a decis să se distanţeze de noi, să înceteze orice cooperare economică. Ei bine, dragoste cu de-a sila nu se poate. 

În ultimul an, sute de angajaţi ai ambasadelor ruse din Europa au fost expulzaţi sub acuzaţia de spionaj. Cel puţin patru ruşi au fost arestaţi în Norvegia după ce au încercat să treacă graniţa cu drone, înregistrări video şi fotografii ale unor obiective din ţara fiordurilor. Imediat a ieşit la iveală că Biserica Ortodoxă Rusă a cumpărat mai multe proprietăţi în Norvegia în apropierea unor importante instalaţii militare ale ţării nordice.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri externe » Putin se pregăteşte de război total pe graniţa de sud a Rusiei. Oamenii din zonă îşi fac deja bagajele: "Dacă ucrainenii trag, o vor face fără să le pese că vor muri oameni"