Antena Meniu Search
x

Putin sugerează că ar putea lovi bazele aeronavelor F-16, chiar şi în afara Ucrainei. "E un pericol serios de a târî NATO într-un conflict armat"

Război în Ucraina. Vladimir Putin a sugerat pentru prima dată că ar putea ataca teritorii din afara Ucrainei, dacă Occidentul va livra avioane de luptă F-16 către Kiev. "Acesta este un pericol serios de a târî în continuare NATO într-un conflict armat", a avertizat Putin, potrivit agenţiei TASS.

de Redactia Observator

la 17.06.2023, 12:10

Putin sugerează că ar putea lovi bazele aeronavelor F-16, chiar şi în afara Ucrainei. "E un pericol serios de a târî NATO într-un conflict armat"
Putin sugerează că ar putea lovi bazele aeronavelor F-16, chiar şi în afara Ucrainei. "E un pericol serios de a târî NATO într-un conflict armat" - Profimedia Images

Aeronavele F-16 vor avea soarta tancurilor occidentale, a spus vineri Vladimir Putin. „Tancurile sunt în flăcări, inclusiv Leopardurile. Iar F-16 vor arde în acelaşi mod. Nu există nicio îndoială în această privinţă”, a declarat liderul de la Kremlin, la forumul economic de la Sankt Petersburg.

Rusia va lua în considerare opţiunile de distrugere a acestor avioane, chiar dacă acestea vor avea baza în afara Ucrainei. "Dacă sunt plasate în baze aeriene din afara Ucrainei şi sunt folosite în ostilităţi, va trebui să ne uităm cum şi unde putem ţinti aceste active care sunt folosite în ostilităţi împotriva noastră", a spus Putin. "Acesta este un pericol serios de a târî în continuare NATO într-un conflict armat", a avertizat el, transmite news.ro.

Rusia, pregătită "să dea un răspuns militar şi tehnic"

Aceste comentarii despre avioanele F-16 vin în condiţiile în care secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat joi că piloţii ucraineni au început deja antrenamentele pentru a pilota astfel de avioane.

Pe de altă parte, într-un interviu pentru RT, ministrul de externe Serghei Lavrov a spus, la rândul său, că Rusia este pregătită "să dea un răspuns militar şi tehnic", dacă pe cerul Ucrainei apar avioane de luptă F-16. El susţine că Moscova este îngrijorată de posibilitatea că eventualele avioane F-16 transferate Ucrainei ar putea transporta arme nucleare. Lavrov spune că a făcut demersuri şi a sesizat în acest sens cei cinci membri permanenţi ai Consiliului de Securitate al ONU, care sunt şi puteri nucleare şi ai căror experţi au discuţii periodice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Putin sugerează că ar putea lovi bazele aeronavelor F-16, chiar şi în afara Ucrainei. "E un pericol serios de a târî NATO într-un conflict armat"