Antena Meniu Search
x

Foto R. Kelly va plăti, din spatele gratiilor, despăgubiri uriaşe unora dintre victimele sale. Rapperul a fost audiat din închisoare, pe Zoom

R. Kelly, cântăreţ R&B cu mai multe discuri de platină, condamnat de două ori în acest an pentru infracţiuni sexuale, va fi obligat să achite despăgubiri de cel puţin 300.000 de dolari pentru unele dintre victimele sale, a anunţat miercuri un judecător federal, potrivit Reuters.

de Redactia Observator

la 29.09.2022, 10:53

Rapperul R. Kelly, aflat deja în închisoare, este obligat la plata unor despăgubiri victimelor. Suma va ajunge la două dintre acestea, denumite Jane şi Stephanie, şi va compensa costurile psihoterapiei şi tratamentului pentru herpes, a declarat judecătoarea districtuală Ann Donnelly cu prilejul unei audieri în Brooklyn.

R. Kelly, condamnat în iunie la 30 de ani de închisoare

Valoarea despăgubirilor ar putea creşte după ce procurorii vor recalcula costurile tratamentului pentru Stephanie. Donnelly a respins cererile procurorilor de a compensa venitul pierdut al lui Jane şi de a oferi despăgubiri unei a treia victime, cunoscută sub numele de Sonja.

Kelly a participat la audiere printr-o conexiune Zoom dintr-o închisoare federală din Chicago, relatează Agerpres.

Pe acelaşi subiect

Donnelly l-a condamnat pe R. Kelly în iunie la 30 de ani de închisoare, după ce un juriu l-a găsit vinovat de trafic sexual şi alte capete de acuzare. Procurorii au argumentat că R. Kelly, în vârstă de 55 de ani, şi-a folosit timp de peste două decenii statutul de vedetă pentru a atrage femei şi fete minore pentru sex.

Procesul, care a durat o lună, a amplificat acuzaţiile care l-au urmărit pe cântăreţul hitului premiat cu Grammy ''I Believe I Can Fly''. Kelly a mai fost totodată condamnat luna trecută la Chicago pentru alte capete de acuzare vizând pornografie infantilă şi ademenirea fetelor minore pentru sex. Rapperul îşi aşteaptă sentinţa în acel caz şi riscă, de asemenea, condamnări în statele Illinois şi Minnesota.

Kelly, pe numele său real Robert Sylvester Kelly, este una dintre cele mai cunoscute personalităţi condamnate pentru comportament sexual inadecvat în perioada mişcării #MeToo care a adus în atenţia opiniei publice astfel de comportamente ale unor bărbaţi proeminenţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » R. Kelly va plăti, din spatele gratiilor, despăgubiri uriaşe unora dintre victimele sale. Rapperul a fost audiat din închisoare, pe Zoom