Antena Meniu Search
x

Video Raid cu peste 30 de agenţi FBI la reşedinţa lui Trump: "Se tem că va candida la preşedinţie şi că va câştiga din nou"

Asediu la reşedinţa lui Donald Trump din Florida. Agenţii FBI au descins în număr mare neanunţaţi la resortul din Mar-a-Lago pentru a face percheziţii în casa fostului preşedinte. Operaţiunea este considerată una fără precedent în istoria SUA. Republicanii şi susţinătorii lui Trump cer răspunsuri acum, de la autorităţi.

de Redactia Observator

la 09.08.2022, 21:01

Vezi și

Aproape de lăsarea serii, zeci de maşini de poliţie şi ale FBI au încercuit resortul de lux din Palm Beach. Agenţilor le-a luat aproape toată noaptea să percheziţioneze cele peste 120 de camere ale impresionantului domeniu. Când agenţii federali i-au bătut la uşă, Donald Trump se afla în New York.

Donald Trump, fost preşedinte al SUA: “După ce am colaborat şi am cooperat cu agențiile guvernamentale relevante, acest raid neanunțat în casa mea nu era necesar şi nici adecvat. Sunt vremuri întunecate pentru națiunea noastră. Frumoasa mea casă din Mar-A-Lago, în Palm Beach, Florida, este în prezent asediată. Nu i s-a mai întâmplat aşa ceva până acum unui preşedinte al Statelor Unite.”

... a scris Donald Trump pe propria reţea socială. Sute de fani s-au strâns în faţa proprietăţii evaluate la peste o sută de milioane de dolari

American: “Preşedintele Trump este anchetat pentru că se tem că va candida şi că va câştiga din nou.”

Pe acelaşi subiect

Peste 30 de angajaţi FBI au căutat prin dulapuri şi chiar au spart un seif, în care nu s-ar fi aflat nimic

Alan Dershowitz, avocat: „Legea e clară. Nu faci un raid decât dacă ai încercat deja toate celelalte măsuri sau dacă ai suspiciuni că persoana perchiziţionată va distruge dovezi.”

Departamentul american de Justiţie a confirmat acţiunea, dar nu a precizat şi motivul descinderii. Un fost ofițer al biroului spune că perchezițiile ar avea legătură cu documente clasificate pe care Trump le-ar fi luat cu el când a părăsit Casa Albă. Sute de pagini marcate drept secret de stat, dar şi scrisori de la alţi lideri, inclusiv cele primite de la dictatorul nord coreean Kim Jong-un.

Michelle L. Price, jurnalist Associated Press: “Ştim că în trecut au fost găsite 15 cutii cu documente clasificate la Mar-a-Lago.”

Într-o carte care urmează să apară, există informaţii conform cărora, atunci când era la Casa Albă, Trump ar fi aruncat în toaletă documente oficiale, lucru descoperit mai târziu, când au fost chemați instalatorii să repare toaletele înfundate. Fostul preşedinte a negat acuzaţiile.

Trump revine în sfera politicii americane

Descinderile au loc însă într-un moment în care, după o pauză de aproximativ un an, Trump este din nou foarte prezent pe scena politică.

Donald Trump, fost preşedinte al SUA: “Ţara noastră este distrusă mai mult din interior decât de forţe externe. America se află pe marginea prăpastiei şi mişcarea noastră este singura forţă de pe Pământ care o poate salva. Revenirea Americii începe în luna noiembrie a acestui an şi va continua să avanseze către un moment de neoprit, pe care îl vom atinge în noiembrie 2024, pentru că atunci va fi votul cel mare.”

Donald Trump nu şi-a anunţat oficial candidatura la alegerile din 2024. Ultimul sondaj arată că, dacă acum ar fi organizate alegeri prezidenţiale, Trump l-ar învinge în turul doi pe Joe Biden.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Raid cu peste 30 de agenţi FBI la reşedinţa lui Trump: "Se tem că va candida la preşedinţie şi că va câştiga din nou"