Antena Meniu Search
x

Video Rând pe rând, țările din UE ajung la concluzia dureroasă: trebuie tăiat consumul de energie. Soluțiile, aproape de ridicol

Criza de energie a lovit şi Ţările Baltice. Gazprom a suspendat livrările de gaze către Letonia, după ce ţara a plătit în euro, în loc de ruble, şi a încălcat condiţia impusă de Moscova. Europenii se străduiesc să economisească la maximum, iar soluţiile devin ridicole. În Spania, prim-ministrul le-a cerut oamenilor să renunţe la cravată, ca să facă faţă temperaturilor extreme fără a folosi aerul condiţionat.

Alexandra Paraschiv
de Alexandra Paraschiv

la 31.07.2022, 04:16

Vezi și

Îmbrăcat lejer, cu o cămaşă albă şi un sacou albastru, prim-ministrul Pedro Sanchez şi-a început discursul cu soluţia salvatoare.

Pedro Sanchez, prim-ministrul Spaniei: Dacă nu este necesar, nu purtaţi cravată. Astfel, vom economisi energie, care este extrem de necesară pentru ţara noastră.

Măsura a reamintit de un episod similar din 2011, când fostul ministru al Industriei, Miguel Sebastian, a urcat la tribuna Congresului Deputaţilor fără cravată. Inspirat de modelul japonez, oficialul a încurajat economisirea energiei, însă a primit, în schimb, critici de la preşedintele Congresului, pentru că nu respecta uniforma de serviciu. Ideea, preluată acum de Sanchez, nu a trecut testul poporului.

Cu sau fără cravată, guvernul va anunţa luni şi un pachet de măsuri urgente, care să ducă, în final, la o economisire de 7% a energiei. Marile companii, magazinele şi chiar hotelurile vor fi obligate să îşi seteze aerul condiţionat la temperatura de 27 de grade până la iarnă, când încălzirea se va face la 19 grade.

Pe acelaşi subiect

Restricții și în Franța și Germania, din cauza crizei energetice

Nici francezii nu îşi mai permit să risipească gazul, însă măsurile nu sunt cu adevărat respectate nici măcar de oficiali. Vineri, în curtea Palatului Elysee, toate maşinile miniştrilor aveau motorul pornit, ca aerul condiţionat să funcţioneze până la finalul Consiliului.

Austriecii sunt, însă, mai cumpătaţi şi urmează modelul germanilor. În Linz, străzile sunt deja cufundate în beznă, iar clădirile emblematice nu mai luminează ca altădată. Măsura urmează să fie preluată şi de autorităţile din Salzburg.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Rând pe rând, țările din UE ajung la concluzia dureroasă: trebuie tăiat consumul de energie. Soluțiile, aproape de ridicol