Antena Meniu Search
x

Răpirile în masă ale elevilor nigerieni afectează începerea şcolii. UNICEF: Peste un milion de elevi ar putea fi obligaţi să renunţe la cursuri

Cel puţin un milion de copii nigerieni ar putea pierde accesul la educaţie şi cursurile noului an şcolar din cauza nesiguranţei, ca urmare a răpirilor masive care au avut loc în ultima perioadă, potrivit UNICEF.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 16.09.2021, 14:15

Sala de clasă a unei şcoli nigeriene
Sala de clasă a unei şcoli nigeriene - Profimedia

Şcolile au devenit ţinte pentru răpirile în masă ale copiilor, în urma cărora sunt cerute răscumpărări de către grupuri de persoane înarmate, potrivit CNN. Până în prezent au existat 20 de atacuri asupra mai multor şcoli din Nigeria, cu peste 1.400 de copii răpiţi şi 16 morţi.

Alţi 200 de copii sunt în continuare daţi dispăruţi, potrivit datelor furnizate de UNICEF. "Elevii sunt înlăturaţi de la educaţie pentru că familiilor le e frică să îi mai trimită la şcoală din cauza atacurilor petrecute în ultima perioadă asupra instituţiilor de învăţământ din Nigeria", a declarat Peter Hawkins, reprezentantul UNICEF în Nigeria. În capitala Nigeriei, din cauza valului de răpiri, începutul anului şcolar a fost decalat, data de începere a cursurilor fiind întârziată cu câteva săptămâni.

Elevii sunt răpiţi pentru răscumpărare

Peste 37 de milioane de copii nigerieni vor începe luna aceasta cursurile noului an şcolar. Dintre aceştia peste 8 milioane se vor întoarce pentru prima dată fizic la şcoală, după ce în ultimul an cursurile au fost suspendate din cauza pandemiei de coronavirus. Nesiguranţa cauzată de valul de răpiri a dus şi la închiderea şcolilor în anumite zone. Mai multe state din nord-vest au încercat să reducă numărul răpirilor, interzicând transporturile de lemne de foc în camioane care ar putea îngreuna traficul, care ar putea ajuta răpitorii să se strecoare mai uşor printre vehicule, cu ajutorul motocicletelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Răpirile în masă ale elevilor nigerieni afectează începerea şcolii. UNICEF: Peste un milion de elevi ar putea fi obligaţi să renunţe la cursuri