Antena Meniu Search
x

Războiul din Ucraina "nu se va încheia uşor şi va continua probabil şi în 2023", crede Ankara

Ministrul turc al apărării, Hulusi Akar, a declarat sâmbătă că războiul din Ucraina "nu pare să se încheie uşor", scrie Agerpres.

de Redactia Observator

la 24.12.2022, 18:48

Războiul din Ucraina "nu se va încheia uşor şi va continua probabil şi în 2023", crede Ankara
Războiul din Ucraina "nu se va încheia uşor şi va continua probabil şi în 2023", crede Ankara - Facebook

''Nu ar fi greşit să spunem că, în ciuda întregii noastre bunăvoinţe şi a apelurilor la încetarea focului, războiul va continua probabil în 2023", a declarat Akar, a cărui ţară, membră a NATO, s-a poziţionat ca neutră şi mediatoare în conflictul dintre cei doi vecini de la Marea Neagră.

''Acest război nu pare să se încheie uşor", a recunoscut el în cadrul unui briefing de presă la Ankara, făcând referire la ajutorul occidental acordat Kievului şi la determinarea Moscovei.

Turcia a ajutat la încheierea unui acord cu ONU privind exportul de cereale ucrainene din porturile ucrainene, a găzduit o întâlnire între şefii diplomaţiei ruse şi ucrainene la începutul războiului, în martie, şi a organizat negocieri între cele două părţi la Istanbul.

''Solicităm o încetare a focului, cel puţin o încetare a focului umanitară. Apoi o încetare permanentă a focului şi apoi discuţii de pace'', a spus Akar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Războiul din Ucraina "nu se va încheia uşor şi va continua probabil şi în 2023", crede Ankara