Antena Meniu Search
x

Războiul dintre Rusia şi Ucraina se dă şi cibernetic. Hackerii Killnet au spart site-ul grupului Anonymous care a declarat război cibernetic Rusiei

Războiul dintre Rusia şi Ucraina a intrat în a opta zi şi nu se limitează la confruntări militare, e dublat şi în online. Hackerii ruşi Killnet au difuzat un videoclip în care susţin că au spart site-ul grupului Anonymous care a declarat război cibernetic Rusiei, anunţă agenţa RIA Novosti, citată de Agerpres.

de Redactia Observator

la 03.03.2022, 16:07

Războiul Rusia Ucraina se dă şi cibernetic. Hackerii Killnet au spart site-ul grupului Anonymous care a declarat război cibernetic Rusiei
- Shutterstock

Pe 25 februarie, grupul Anonymous a declarat un "război cibernetic" împotriva Rusiei în legătură cu situaţia din jurul Ucrainei. După aceea, grupul a spart site-urile agenţiei publice ruse de presă TASS, precum şi ale publicaţiilor Kommersant, Izvestia, Fontanka, Mel şi Forbes. Pe site-urile publicaţiilor, grupul a publicat mesaje prin care cerea oprirea operaţiunii militare speciale lansate de Rusia în Ucraina pentru "a proteja Donbasul".

Săptămâna trecută, Anonymous a revendicat de asemenea responsabilitatea pentru atacul asupra canalului rusesc RT. Sâmbătă, site-ul RIA Novosti a fost de asemenea supus unui atac DDoS, iar luni, au fost atacate portalurile altor mass-media ruse importante.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Videoclipul difuzat de Killnet notează că internetul este plin de informaţii false şi cheamă să nu se intre în panică.

Pe acelaşi subiect

"Tot ce se întâmplă acum în lume (...) trebuia să se întâmple mai devreme sau mai târziu", iar vina pentru aceasta este a Statelor Unite, a Uniunii Europene şi a actualelor autorităţi ucrainene, se subliniază în videoclipul postat online.

"Foarte curând acest conflict se va termina, vom găsi pacea. Nu-ţi fie teamă, Rusia, nimeni şi nimic nu te poate ameninţa. Hackeri Anonymous, începeţi să vă restabiliţi site-ul, arată foarte jalnic pe fondul ameninţărilor voastre la adresa ţării noastre", se mai spune în videoclip.

La momentul redactării informaţiei, website-ul Anonymous nu era disponibil, notează RIA Novosti.

Anonymous anunță trădare în rândul spionilor ruși. Cine l-a avertizat pe Zelenski că s-ar putea să fie asasinat

Serviciul Federal de Securitate (FSB) din Rusia a divulgat informaţii care au alertat Ucraina cu privire la un complot de asasinat împotriva preşedintelui Volodimir Zelenski, susține grupul de hackeri Anonymous.

Informaţiile scurse de FSB rus au alertat Ucraina despre un complot de asasinat împotriva preşedintelui @ZelenskyyUa. Acum, ne putem aştepta la o luptă internă pentru putere la Kremlin pentru a răsturna regimul Putin. Între timp, să continuăm cu atacurile", anunţă Anonymous pe Twitter.

Război Rusia - Ucraina, ziua 8

Armata lui Vladimir Putin contină să atace oraşe cheie din Ucraina, cu bombardamente masive în nord, est şi sud, reușind să preia controlul în Herson. Au fost lupte grele în Mariupol, iar la Kiev s-au auzit explozii puternice, joi dimineață. Alarmele au sunat şi în Odessa, oraș aflat sub ameninţarea unui desant al forţelor armate ruse. Preşedintele Zelenski a transmis un nou mesaj de mobilizare, în timp ce uriașul convoi rusesc de blindate staţionează în apropierea capitalei ucrainene. O nouă rundă de negocieri ar urma să aibă loc în această dimineaţă.

Războiul din Ucraina lasă urme adânci. Imagini din satelit cu dezastrul lăsat în urmă de atacurile ruşilor, lângă Kiev

A trecut mai bine de o săptămână de când Rusia a declanşat invazia Ucrainei, iar pagubele sunt însemnate. Distrugere, oraşe pustiite, unde tăcerea adâncă e întreruptă doar de zgomotele exploziilor şi oameni speriaţi. O serie de imagini din satelit, publicate de Maxar Technologies, surprind zone din Ucraina, lovite de atacurile armatei ruse. 

Din satelit, imaginea de ansamblu e dureroasă: case în flăcări şi zeci de cratere pe terenul din jurul localităţii situate la 80 de kilometri de Kiev. În Cernihiv, un pod care traversa Râul Stryzhen pare să fie complet distrus, în timp ce mai multe clădiri rezidenţiale şi o fabrică din apropiere arată, la propriu, ca după război. În imagini poate fi observat şi un convoi militar, despre care ucrainenii susţin că ar fi rusesc. Coloana de vehicule militare a pus stăpânire pe drumul care străbate regiunea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Războiul dintre Rusia şi Ucraina se dă şi cibernetic. Hackerii Killnet au spart site-ul grupului Anonymous care a declarat război cibernetic Rusiei