Meniu
Search
x

Primul mare oraş din Ucraina capturat de ruşi. Herson, sub controlul armatei ruse la o săptămână de la începerea războiului

Războiul din Ucraina a intrat în a şaptea zi. Rusia a reuşit să captureze un prim mare oraş al Ucrainei după o săptămână de la începerea conflictului.

De Redactia Observator la 02.03.2022, 22:57

Oraşul Herson, din sudul Ucrainei, a devenit primul mare oraş care "cade" în mâinile ruşilor. Igor Kolykhaev, primarul oraşului, a declarat pentru The New York Times, că a discutat cu comandantul rus al unităţii care a intrat în Herson, iar acesta plănuieşte să instaureze o administraţie militară în oraş.

Anunţul vine la doar câteva ore după cel făcut de Ministerul Apărării din Rusia. Oficialii ruşi au declarat în această dimineaţă că oraşul Herson a fost ocupat în totalitate, iar armata rusă deţine controlul. Ruşii au dat asigurări, printr-un comunicat remis agenţiei TASS, că infrastructura civilă, transportul urban, precum şi celelalte facilităţi care pot susţine o viaţă normală în Herson nu au fost afectate şi funcţionează la parametrii normali.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Primul mare oraş din Ucraina capturat de ruşi. Herson, sub controlul armatei ruse la o săptămână de la începerea războiului