Antena Meniu Search
x

Curs valutar

La cinci ani de la Covid, OMS încă așteaptă răspunsuri de la China privind originea virusului. Reacţia Beijingului

China este ţara care a pus la dispoziţia comunităţii internaţionale cele mai multe date şi rezultate ale cercetărilor legate de COVID-19, a anunţat marţi Ministerul de Externe de la Beijing, ca răspuns la apelurile repetate pentru acces la mai multe informaţii ce au fost lansate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), transmite Reuters, potrivit Agerpres.

de Redactia Observator

la 31.12.2024 , 14:54

Reacția Chinei, după ce OMS a cerut acces la mai multe informații legate de COVID-19 Reacția Chinei, după ce OMS a cerut acces la mai multe informații legate de COVID-19 - Profimedia

China este de asemenea şi singura ţară care, în numeroase ocazii, a organizat experţii pentru a oferi OMS informaţii legate de progresul cercetărilor privind trasabilitatea COVID-19, a declarat Mao Ning, purtător de cuvânt al Ministerului de Externe de la Beijing.

Într-un comunicat publicat luni, OMS a solicitat din nou Chinei să-i pună la dispoziţie informaţii şi să-i permită accesul pentru a o asista în eforturile privind înţelegerea originii COVID-19, infecţie virală ale căror prime cazuri au fost identificate în centrul Chinei, în urmă cu 5 ani.

Reacția Chinei

Articolul continuă după reclamă

Date cu privire la primele zile ale pandemiei au fost încărcate de cercetători chinezi într-o bază de date internaţională la începutul anului 2023, la câteva luni după ce China a renunţat la restricţiile sale pandemice şi şi-a redeschis graniţele. Aceste date arătau că ADN de la mai multe specii de animale, printre care şi câinele enot, era prezent în mostrele prelevate din mediu ce au fost testate pozitiv pentru virusul SARS-CoV-2, sugerând că animalele ar fi fost vectori de transmitere.

Pe acelaşi subiect

În 2021 o echipă condusă de OMS a petrecut câteva săptămâni la Wuhan şi în jurul oraşului, în zonele în care au fost detectate primele cazuri de COVID-19, susţinând ipoteza că virusul s-ar fi transmis de la lilieci la oameni prin intermediul unui alt animal, dar precizînd că este nevoie de mai multe cercetări.

China a răspuns că nu mai sunt necesare astfel de vizite şi că cercetările privind primele cazuri pot fi desfăşurate şi în alte ţări.

"În ceea ce priveşte trasabilitatea COVID-19, China a împărtăşit cele mai multe date şi rezultate ştiinţifice şi a avut cea mai mare contribuţie la eforturile globale legate de trasabilitate", a precizat Mao Ning. "Experţii internaţionali ai OMS au declarat în repetate rânduri că în timpul vizitei lor în China au mers în toate locurile în are au dorit să meargă şi s-au întâlnit cu toate persoanele cu care au dorit să se întâlnească", a adăugat el

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Înapoi la Homepage
Comentarii


Întrebarea zilei
Obişnuiţi să refolosiţi mâncarea după sărbători?
Observator » Ştiri externe » La cinci ani de la Covid, OMS încă așteaptă răspunsuri de la China privind originea virusului. Reacţia Beijingului