Antena Meniu Search
x

Reacţia liderului suprem al Iranului, după otrăvirea cu gaz toxic a cel puţin 650 de eleve: "Este o crimă de neiertat"

Otrăvirea sutelor de eleve iraniene în ultimele luni este o "crimă de neiertat", declară liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, în contextul înmulţirii cazurilor de otrăviri suspecte pe tot teritoriul Iranului. Peste 650 de eleve au fost otrăvite până acum, pentru a forța închiderea școlilor în care învață.

de Redactia Observator

la 06.03.2023, 12:53

Reacţia liderului suprem al Iranului, după otrăvirea cu gaz toxic a cel puţin 650 de eleve - Profimedia

"Autorităţile ar trebui să urmărească cu seriozitate problema (otrăvirii) elevelor. Aceasta este o crimă de neiertat (...), autorii acestei crime ar trebui aspru pedepsiţi", a declarat ayatollahul Ali Khamenei, citat de presa de stat, potrivit Agerpres.

Peste o mie de fete iraniene din diferite şcoli au suferit "otrăviri uşoare" începând din noiembrie, potrivit mass-media de stat şi oficialilor, unii politicieni sugerând că ele ar fi fost vizate de grupuri religioase care se opun educaţiei tinerelor fete.

Cel puțin 650 de eleve au fost otrăvite cu gaze toxice în Iran

Aceste atacuri începute în noiembrie în oraşul sfânt şiit musulman Qom din centrul Iranului s-au răspândit în cel puţin 25 din cele 31 de provincii ale Iranului, determinându-i pe unii părinţi să-şi retragă copiii de la şcoală şi să protesteze faţă de establishment.

Cel puțin 650 de eleve au fost otrăvite cu gaze toxice în Iran începând din noiembrie, în ceea ce mulți cred că este o încercare de a forța închiderea școlilor de fete. Nicio fată nu a murit, dar zeci de victime au probleme respiratorii, greață, amețeli și oboseală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Reacţia liderului suprem al Iranului, după otrăvirea cu gaz toxic a cel puţin 650 de eleve: "Este o crimă de neiertat"