Antena Meniu Search
x

Reacţia lui Djokovic, după ce tatăl său a pozat cu demonstranții pro-ruși şi pro-Putin în Australia: "A fost folosit"

Novak Djokovic, calificat în finală la Australian Open, şi-a apărat tatăl, după controversele stârnite de imaginile cu bărbatul alături de susţinătorii lui Vladimir Putin şi de steaguri ale Rusiei. Djokovic a precizat că familia sa este împotriva războiului, relatează Reuters.

de Redactia Observator

la 27.01.2023, 17:04

Djokovic îşi apără tatăl
Djokovic îşi apără tatăl - Profimedia

Tatăl tenismenului Novak Djokovic este în centrul unui scandal, după ce s-a fotografiat alături de susținătorii lui Vladimir Putin care s-au strâns în fața arenei Rod Laver de la Melbourne, scrie The Telegraph. Meciul dintre Novak Djokovic și rusul Andrei Rublev a fost întrerupt miercuri, pentru scurt timp, de demonstranții pro-ruși au ridicat un steag cu chipul liderului de la Kremlin.

Novak Djokovic îşi apără tatăl

Srdjan Djokovici nu a asistat, vineri, la semifinala lui Novak cu Tommy Paul, pentru a evita alte controverse. "El trecea pe acolo, a fost fotografiat, iar situaţia a escaladat. A fost folosit greşit în această situaţie de acest grup de oameni. Nu pot fi supărat pe el pentru că pot spune că nu a fost vina lui. A ieşit ca să se bucure cu fanii mei", a explicat Novak Djokovic. "Apoi, s-a simţit prost şi ştia că mă va afecta ce s-a întâmplat în ultimele 24-48 de ore", a adăugat el, potrivit news.ro.

Novak Djokovic a subliniat că familia sa este împotriva războiului. "Tata, toată familia mea şi eu am trecut prin câteva războaie în anii ’90. Suntem împotriva războiului, nu vom susţine niciodată violenţa sau vreun război. Ştim cât de devastator este pentru familie, pentru oamenii din orice ţară care trece printr-un război", a adăugat sportivul. "Tata trecea pe acolo. Erau multe steaguri ale Serbiei. Asta a crezut el. Credea că se fotografiază cu cineva din Serbia. Atâta tot. A mers mai departe", a mai declarat Novak Djokovic.

Djokovic vs Tsitsipas în finala Australian Open

Tenismenul speră să îl aibă în tribună pe tatăl său la finala Australian Open: "Nu a fost plăcut să nu îl am alături. Sper ca el să fie prezent". În finala de la Melbourne, Djokovic îl va întâlni pe Stefanos Tsitsipas.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Reacţia lui Djokovic, după ce tatăl său a pozat cu demonstranții pro-ruși şi pro-Putin în Australia: "A fost folosit"