Antena Meniu Search
x

Tatăl lui Novak Djokovic: "Trăiască Rusia!" S-a fotografiat cu demonstranții pro-ruși şi pro-Putin în Australia. Familia jucătorului, avertizată

Tatăl tenismenului Novak Djokovic este în centrul unui scandal, după ce s-a fotografiat alături de susținătorii lui Vladimir Putin care s-au strâns în fața arenei Rod Laver de la Melbourne, scrie The Telegraph. Meciul dintre Novak Djokovic și rusul Andrei Rublev a fost întrerupt miercuri, pentru scurt timp, de demonstranții pro-ruși au ridicat un steag cu chipul liderului de la Kremlin.

de Redactia Observator

la 26.01.2023, 21:32

Vezi și

Tatăl lui Novak Djokovic, Srdjan, a fost surprins în timp ce se fotografia alături de demonstranții pro-Putin la Melbourne Park, stârnind o altă controversă la Australian Open pentru jucătorul de tenis numărul 1 mondial.

Un videoclip postat pe YouTube îl arată pe Srdjan cu liderul demonstranților pe treptele Rod Laver Arena, la scurt timp după ce fiul său Novak l-a învins pe rusul Andrei Rublev. Bărbatul purta un tricou inscripționat cu litera „Z” și un steag al Rusiei cu chipul lui Vladimir Putin, apoi Srdjan a fost auzit spunând „živjeli Russiyani”, o expresie sârbo-croată care se traduce prin „Trăiască rușii”.

Imaginile au fost postate pe canalul de YouTube al lui Simeon Boikov, un activist pro-rus care este căutat de poliția australiană după ce ar fi agresat un bărbat de 76 de ani la un miting pro-Ucraina la Sydney.

De altfel și meciul de miercuri seară a fost întrerupt pentru scurt timp de mai mulți susținători pro-ruși care scandau "Rusia - Serbia" și au fluturat steagul Rusiei, deși acesta a fost interzis în competiție. Federația Tennis Australia i-a avertizat pe Novak Djokovic și pe familia sa să nu promoveze cauze politice în cadrul competiției.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ambasadorul ucrainean în Australia, Vasil Miroșnichenko, a condamnat scenele de miercuri seara. „Printre steagurile sârbești a fost și unul rusesc, cu chipul lui Putin și simbolul Z și s-au scandat lozinci pro-ruse. Este o rușine”. 

Fostul jucător ucrainean de tenis Alex Dolgopolov, care s-a înrolat în armata ucraineană, a postat pe Twitter o fotografie cu individul care a purtat tricoul cu inscripția Z, însoțită de mesajul „Acest bărbat va fi suspendat pe viață, cel puțin pentru toate evenimentele australiene, nu?” Dolgopolov a postat apoi un alt videoclip scurt cu demonstranții și a spus: „Se pare că nu a fost singurul. Tenis Australia, ce se întâmplă acolo?”

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Tatăl lui Novak Djokovic: "Trăiască Rusia!" S-a fotografiat cu demonstranții pro-ruși şi pro-Putin în Australia. Familia jucătorului, avertizată