Antena Meniu Search
x

Reacţiile marilor lideri ai lumii, în urma atentatului de la BERLIN

Târgul de Crăciun de lângă Biserica Memorială Kaiser Wolhelm din Berlin era plin de oameni luni la ora 20:00, când un camon a intrat i-a lovit în plin, intrând cu viteză în mulţime şi lăsând în urmă nu mai puţin de 12 morţi şi 48 de răniţi, până la momentul de faţă

Târgul de Crăciun de lângă Biserica Memorială Kaiser Wolhelm din Berlin era plin de oameni luni la ora 20:00, când un camon a intrat i-a lovit în plin, intrând cu viteză în mulţime şi lăsând în urmă nu mai puţin de 12 morţi şi 48 de răniţi, până la momentul de faţă

Statele Unite ale Americii au condamnat atacul, iar preşedintele francez a transmis condoleanţe poporului german.

Oficialii SUA au fost primii care au transmis un mesaj Germaniei.

„Statele Unite condamnă cu fermitate ceea ce pare să fie un atentat la Piaţa de Crăciun din Berlin, care a ucis şi rănit zeci de persoane. Transmitem gândurile şi rugăciunile noastre familiilor celor ucişi şi sperăm la recuperarea rapidă a celor răniţi. Exprimăm de asemenea sincere condoleanţe poporului şi guvernului Germaniei. Am luat legătură cu oficialii germani şi suntem pregătiţi să oferim ajutor. Germania este unul dintre cei mai puternici aliaţi ai noştri şi luptăm împreună împotriva celor care ne ameninţă vieţile”, a transmis Departamentul de Stat al SUA.

Pe acelaşi subiect

Autorităţile din Berlin au catalogat incidentul drept un "atac terorist" şi au anunţat că ancheta pare să arate că vehiculul a fost condus intenţionat în mulţime, deşi anterior, ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere, a ezitat să catalogheze evenimentul drept un „atac terorist”. „Interogăm un suspect. Nu știm nimic despre trecutul său, dar nu vom avea liniște până când nu clarificăm totul”, a afirmat acesta. ”Nu vreau să folosesc cuvântul ‘atac’ încă, pentru moment”, a declarat el pentru postul ARD.

Preşedintele-ales al SUA, Donald Trump, a dat vina pe „teroriştii islamişti” pentru „masacrul” din Berlin. „ISIS şi teroriştii islamişti continuă să-i măcelărească pe creştini în comunităţile lor şi lăcaşele de cult. Aceşti terorişti şi reţelele lor regionale şi mondiale trebuie să fie exterminate, o misiune pe care o vom duce alături de partenerii noştri”, a transmis Donald Trump, deşi nicio grupare islamistă nu a revendicat până acum atacul.

În acelaşi timp, preşedintele francez, Francois Hollande a transmis un mesaj de condoleanţe: „Îmi exprim solidaritatea şi compasiunea canceralului Angela Merkel, poporului german, familiilor şi victimelor din Berlin”, a transmis Hollande.

Ministrul de Externe italian, Angelino Alfano de asemenea s-a declarat şocat de evenimentele din Berlin, pe care le-a catalogat drept atentat terorist.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Reacţiile marilor lideri ai lumii, în urma atentatului de la BERLIN