Antena Meniu Search
x

Rebelii din Ucraina așteaptă întăriri

Rusia şi Ucraina s-au pus de acord asupra inspecţiei convoiului umanitar care staţionează, de câteva zile, la graniţa dintre cele două ţări.

Vezi și

 Rusia şi Ucraina s-au pus de acord asupra inspecţiei convoiului umanitar care staţionează, de câteva zile, la graniţa dintre cele două ţări.

Imaginile postate ieri de un amator atestă violenţa luptelor de lângă Luhansk, unul din ultimele bastioane ale separatiştilor din estul Ucrainei. Mai multe clădiri dintr-un sat sunt cuprinse de flăcări iar terminalul aeroportului din oraş este serios avariat.

Armata ucraineană afirmă că a preluat controlul asupra şoselei dintre Doneţk şi Luhansk şi a încercuit aproape total cele două oraşe. Liderii separatişti din Doneţk susţin, însă, că vor primi întăriri consistente.

În conferinţa de presă difuzată de televiziunea rebelilor, Novorossia, premierul aşa-zisei republici Doneţk a făcut şi declaraţii mai îngrijorătoare. Rebelii spun, de asemenea, că populaţia civilă din oraş se află într-o situaţie alarmantă şi acuză Ucraina că nu permite accesul ajutoarelor umanitare trimise de Rusia.

Autorităţile ucrainene şi cele ruse au convenit procedura care va permite intrarea convoiului umanitar în Ucraina. Dar Crucea Roşie Internaţională cere garanţii de securitate pentru a-l escorta în zona de conflict.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Rebelii din Ucraina așteaptă întăriri