Antena Meniu Search
x

Record la o licitație de artă

Record pentru casa Sotheby. O licitaţie ţinută la New York a înregistrat cele mai mari vânzări, într-o singură şedinţă, din întreaga sa istorie

Vezi și

Record istoric pentru casa Sotheby. O licitaţie ţinută la New York a înregistrat cele mai mari vânzări, într-o singură şedinţă, din întreaga sa istorie

Vedetele zilei au fost două sculpturi de Giacometti şi Modigliani şi o natură moartă a marelui pictor Van Gogh.

Peste 422 milioane de dolari este valoarea totală a pieselor vândute la licitaţia dedicată picturii impresioniste şi artei moderne în general. Cele mai mari preţuri le-au înregistrat sculpturile, începând cu două opere de Alberto Giacometti şi Amedeo Modigliani - cel de-al doilea, cunoscut mai ales ca pictor.

Sunt câteva din cele mai magnifice opere de artă pe care le-am avut vreodată: un bronz de Giacometti, o figură feminină numită "Căruţul", şi una din foarte rarele sculpturi create de artistul Amedeo Modigliani.

Opera lui Giacometti s-a vândut cu 101 milioane de dolari, cu câteva milioane, totuşi, SUB recordul de preţ pentru sculpturile artistului. Iar portretul sculptat de Modigliani a ajuns la preţul de 70,7 milioane de dolari. O surpriză plăcută a adus tabloul lui Van Gogh, reprezentând o natură moartă: licitaţia s-a încheiat la aproape 62 de milioane, cu mult peste estimările iniţiale, de 40 - 50 de milioane.

În spatele meu se află o natură moartă cu maci roşii, de Vincent van Gogh, pictată cu câteva săptămâni înaintea morţii sale, prima natură moartă scoasă la licitaţie de aproape 25 de ani.

Casa Sotheby afirmă că succesul licitaţiei s-a datorat prezenţei unor colecţionari veniţi din întreaga lume şi mai ales din Asia. Tabloul lui Van Gogh a fost şi el cumpărat de un asiatic care a cerut să nu i se dezvăluie identitatea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Record la o licitație de artă