Antena Meniu Search
x

Creşteri record ale numărului de contaminări la nivel global

În plin sezon turistic, pandemia revine în forţă în întreaga lume. Aproape 40 de ţări au consemnat, săptămâna trecută, creşteri record ale numărului de contaminări.

de Redactia Observator

la 26.07.2020, 11:11

Vezi și
  • În Marea Britanie toţi călătorii veniţi din Spania trebuie să rămână două săptămâni în carantină.
  • Măsura a fost anunţată cu doar câteva ore înaintea aplicării.

Marea Britanie a decretat, fără avertisment, carantina obligatorie pentru toţi cei ce vin din Spania, ţară unde se află deja mii de turişti britanici.

Tedros A. Ghebreyeus: Pandemia a schimbat deja modul nostru de viaţă!

Chiar dacă evită să vorbească de un al doilea val al pandemiei, guvernele lumii recunosc realitatea: numărul infectărilor este în creştere accentuată. În fiecare din ultimele cinci săptămâni s-au consemnat peste un milion de noi cazuri la nivel mondial.

Ca urmare, frontierele devin, din nou, tot mai greu de trecut. În Marea Britanie, de la miezul nopţii, toţi călătorii veniţi din Spania trebuie să rămână două săptămâni în carantină. Măsura a fost anunţată cu doar câteva ore înaintea aplicării.

Simon Calder, travel editor: Sute de mii de oameni, dintre care unii au plecat chiar astăzi cu avionul, se văd acum confruntaţi cu perspectiva de a se autoizola două săptămâni când se vor întoarce acasă.

În vremuri normale, 20 la sută din turiştii străini din Spania sunt britanici. Acum, mulţi îşi văd planurile de vacanţă distruse. Guvernul de la Madrid susţine că situaţia este sub control dar ia măsuri drastice: după închiderea localurilor de noapte din Barcelona, restricţii vor fi impuse în capitală şi în provincia Aragon, unde rata contagiunii este cea mai mare.

Bătrână: Este tot mai rău pe zi ce trece şi va fi şi mai rău dacă oamenii nu sunt conştienţi de ceea ce trebuie să facă.

În Germania, turiştii reveniţi din zone de risc se pot testa gratuit pentru coronavirus chiar în aeroporturi. Guvernul le-ar putea chiar impune testarea obligatorie, dar măsura este încă analizată de jurişti, ca să nu încalce drepturile omului.

Testele au devenit gratuite şi în Franţa, unde, de asemenea, numărul cazurilor şi-a reluat creşterea. Virusul a ajuns şi în Coreea de Nord unde Kim Jong Un a convocat de urgenţă Biroul Politic după depistarea primului caz de infecţie din ţară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Creşteri record ale numărului de contaminări la nivel global