Antena Meniu Search
x

Refugiații din Ungaria s-au bătut cu polițiștii

Imagini dramatice au fost surprinse şi în Ungaria. Zeci de imigranţi au fost scoşi cu forţa din trenurile în care se urcaseră şi obligaţi să se înregistreze într-un centru pentru refugiaţi de lângă Budapesta

Vezi și

Imagini dramatice au fost surprinse şi în Ungaria. Zeci de imigranţi au fost scoşi cu forţa din trenurile în care se urcaseră şi obligaţi să se înregistreze într-un centru pentru refugiaţi de lângă Budapesta

Unii au protestat dramatic pe linia ferată cu copii mici în braţe, fără să-i înduplece însă pe poliţiştii maghiari. Vă avertizam că urmează imagini care vă pot afecta emoţional. 

Sunt imaginile şi strigătele disperării. Împiedicat să ajungă în Germania de poliţia maghiară, un tată sirian îşi trage soţia şi pruncul la pământ, pe linia ferată. Se ţine chiar şi cu dinţii de hainele soţiei. Femeia, cu pruncul la piept, e în stare de şoc.

N-au fost singurii refugiaţi care au vrut cu orice preţ să fugă din mâinile poliţiştilor maghiari. Toate trenurile au fost oprite în Bicske , la 30 de kilometri de Budapesta, iar migranţii au fost luaţi pe sus.

Cu fiica de mână care plânge de spaimă, un tată încearcă să fugă de poliţiştii maghiari. Nu vrea ca familia sa să fie urcată în autocar şi dusă în taberele de refugiaţi, unde ar trebui să fie înregistraţi. În lupta sa, bărbatul este rănit de un poliţist şi imploră ajutor, fără să-i dea drumul din mână fetiţei sale. Clipele de teroare s-au scurs sub privirile fiului şi ale soţiei sale.

Tot aseară, în centrul Budapestei, aproape trei mii de oameni au ieşit pe străzi în semn de susţinere faţă de refugiaţi. Manifestanţii au criticat planurile Guvernului condus de Viktor Orban, care vrea noi restricţii în domeniul migrării.

Spiritele s-au încins şi în Cehia, unde au fost fotografiaţi poliţişti care-i însemnau pe imigranţi cu pixul pe mână. Între timp, aseară, în portul grecesc Pireu, a ajuns un alt val de refugiaţi. Aproape două mii de oameni.

De la moarte au salvat autorităţile din Italia aproape patru sute de refugiaţi. Oamenii au fost aduşi în siguranţă într-un port din Sicilia.

Un prim pas către soluţionarea crizei pare să fie un aşa-numit plan UE de relocare a 160 de mii de imigranţi, ajunşi pe teritoriul Uniunii. Potrivit Dailymail, care a intrat în posesia unei copii, România ar urma să primească aproape 7 mii de refugiaţi în centrele sale. Nici oficialii europeni, nici premierul Victor Ponta nu au confirmat informaţia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Refugiații din Ungaria s-au bătut cu polițiștii