Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Refugiaţii ucraineni cu bani şi-au luat case de lux în Italia: "Am două solicitări acum şi de 3 şi de 5 milioane de euro"

Aproape 6 milioane de ucraineni au fugit peste graniţe de când a izbucnit războiul. Cei mai mulţi dintre ei au ajuns în centre pentru refugiaţi din Polonia, România sau Republica Moldova. Unii au ajuns şi în Italia, unde cei mai înstăriţi dintre ei şi-au cumpărat case. Printre agenţii imobiliari care le-au vândut imobile de până la 5 milioane de euro se numără chiar şi ruşi...

de Cornelia Crîşmaru

la 08.05.2022 , 19:22

Cei care nu au avut grija banilor şi au dorit să locuiască aproape de mare, şi-au croit drum până pe Riviera Ligurică, aproape de graniţa cu Franţa. În regiunea Riviera di Ponente, ironia sorţii i-a adus pe cumpărători în biroul lui Aleksei Azarov, un agent imobiliar de origine rusă. Cu ajutorul lui, ucrainenii şi-au găsit un loc pe care îl pot numi, acum, ''acasă''. De exemplu, în celebra localitate San Remo, care în urmă cu 150 de ani era preferata nobililor ruşi, printre care se număra şi Marea Ducesă Maria Alexandrovna. 

Aleksei Azarov, proprietar rus în Italia: Treisprezece case am vândut într-o lună şi ceva, cam aşa. 80% dintre cumpărători sunt din Ucraina.

Locuinţe de lux pentru refugiaţii cu bani

Vezi și

Locuinţele se vând la cheie, cu mobilier sau accesorii după ultimele tendinţe. Unii ucraineni au căutat, de exemplu, vile cu 3 etaje, 6 dormitoare şi 3 băi. Vederea la mare este nelipsită din solicitările noilor proprietari. 

Pe acelaşi subiect

La fel se întâmplă şi în Bordighera, unde agentul imobiliar vinde case de 300 de m2 cu terasă, parcare privată, piscină şi o grădină plină cu pomi fructiferi.

Preţurile sunt însă pe măsură.

Aleksei Azarov, proprietar rus în Italia: Am două solicitări acum şi de 3 şi de 5 milioane de euro. Dar, dacă sunt în căutare de case, în mod normal vor locuinţe de 500 de mii, un milion şi jumătate de euro, 800 de mii, cam aşa.

Iar procesul de achiziţie nu este deloc complicat.

Aleksei Azarov, proprietar rus în Italia: Pentru ucraineni nu există restricţii. Plătesc prin transfer bancar, prezintă mai întâi o declaraţie de venit, cam aşa decurg tranzacţiile. Totul este legal. Este foarte important că noi vorbim rusă. Eu, de exemplu, am deja 11 ani aici, ştiu mersul lucrurilor.

De la începutul războiului şi până acum, peste 100 de mii de ucraineni au ajuns în Italia. 

Cornelia Crîşmaru Like
Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Refugiaţii ucraineni cu bani şi-au luat case de lux în Italia: "Am două solicitări acum şi de 3 şi de 5 milioane de euro"