Antena Meniu Search
x

Refugiaţii ucraineni se vor întoarce în ţară după terminarea războiului, crede Zelenski: Nu are sens să-i motivezi acum cu sloganuri

Război în Ucraina. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat marţi, la Berlin, că se aşteaptă ca refugiaţii ucraineni să se întoarcă în ţară, dar numai după ce războiul s-a încheiat, scrie Agerpres.

de Redactia Observator

la 12.06.2024 , 12:28

Refugiaţii ucraineni se vor întoarce în ţară după terminarea războiului, crede Zelenski: Nu are sens să-i motivezi acum cu sloganuri
Refugiaţii ucraineni se vor întoarce în ţară după terminarea războiului, crede Zelenski: Nu are sens să-i motivezi acum cu sloganuri - Facebook

Nu are sens să încerci să-i motivezi pe ucraineni cu sloganuri sau campanii să se întoarcă acum în ţară, a mai spus Zelenski.

Preşedintele ucrainean a făcut aceste declaraţii în cadrul unei conferinţe de presă comune cu cancelarul german Olaf Scholz marţi la Berlin, unde s-a aflat în vizită pentru deschiderea unei conferinţe internaţionale privind reconstrucţia Ucrainei. "Nu există nicio îndoială că reconstrucţia generală va avea loc abia după război", a mai spus el.

Liderul ucrainean a afirmat de asemenea că va fi mult entuziasm în rândul ucrainenilor care au fugit în străinătate să se întoarcă şi să reconstruiască ţara în momentul în care va fi pace. Vor fi multe locuri de muncă odată ce se va întâmpla asta, a mai spus Zelenski, subliniind că există deja o cerere mare în Ucraina de muncitori calificaţi.

Articolul continuă după reclamă

Încrederea ucrainenilor în Zelenski s-a prăbușit

Pe acelaşi subiect

După doi ani de război cu Rusia, 59% dintre ucraineni au în continuare încredere în preşedintele lor Volodimir Zelenski, însă acest indicator este la cel mai scăzut nivel de la începutul invaziei şi continuă să scadă, potrivit unui sondaj publicat vineri, informează AFP.

Popularitatea lui Zelenski, aflat în funcţie de cinci ani, crescuse imediat după declanşarea invaziei ruse în februarie 2022, atingând un nivel record de 90% în luna mai a aceluiaşi an, potrivit cifrelor Institutului Internaţional de Sociologie de la Kiev.

Însă această cotă de popularitate a scăzut la 77% în decembrie anul trecut, la 64% în februarie şi la 59% în luna mai, a precizat acest institut într-un comunicat, citând sondajul său realizat la mijlocul lui mai pe un eşantion reprezentativ de peste o mie de persoane, transmite Agerpres. În paralel, neîncrederea faţă de preşedintele Zelenski a crescut la 36% în luna mai comparativ cu 35% în februarie, 22% în decembrie şi 7% în mai 2022, potrivit comunicatului.

Volodimir Zelenski se confruntă cu numeroase provocări, printre care eşecul contraofensivei de anul trecut, o dezbatere aprinsă asupra mobilizării considerată adesea inechitabilă şi scandaluri de corupţie în rândul înalţilor funcţionari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Care credeţi că este cel mai fericit oraş din România?
Observator » Stiri externe » Refugiaţii ucraineni se vor întoarce în ţară după terminarea războiului, crede Zelenski: Nu are sens să-i motivezi acum cu sloganuri