Antena Meniu Search
x

Foto Regatul Unit, sub cod roşu de ploi şi vânt. Armata a ieşit pe străzi, după ce furtuna Babet a măturat oraşe întregi

Marea Britanie şi Irlanda au fost măturate de furtuna Babet. În Regatul Unit, un întreg sat a fost evacuat, iar în Irlanda, a plouat într-o zi cât pentru o lună. Zeci de magazine au fost inundate, iar localnicii s-au adăpostit din calea apelor la etajele superioare.

de Redactia Observator

la 19.10.2023, 20:48

Regatul Unit, sub cod roşu de ploi şi vânt. Armata a ieşit pe străzi, după ce furtuna Babet a măturat oraşe întregi
Regatul Unit, sub cod roşu de ploi şi vânt. Armata a ieşit pe străzi, după ce furtuna Babet a măturat oraşe întregi

Cândva pline de oameni şi maşini, principalele străzi din micuțul oraș Midleton, din Irlanda, s-au transformat în râuri, în doar câteva ore.

Furtuna Babet a lăsat mii de case fără curent electric

Proprietarii de magazine au încercat să oprească șuvoaiele de apă cu saci cu nisip. Fără rezultat. Zeci de magazine din Irlanda au fost înghițite de ape.

Şuvoaiele au afectat și alimentarea cu energie electrică. Peste o mie de case au rămas în întuneric.

Pe acelaşi subiect

În toată ţara, oficialii au decis să închidă mai multe şcoli. Elevii au fost îndrumaţi să nu iasă din case.

Armata a ieşit pe străzi

Într-o singură zi, a plouat cât pentru o lună. Armata a ieșit pe străzi, pentru a salva oamenii din propriile mașini. Situația este tensionată și la spitalul din oraș, unde aproape 30 de pacienți au fost evacuați din cauza inundaţiilor.

În Regatul Unit, jumătate din ţară este sub cod galben şi roşu de vreme rea. Din cauza condițiilor meteo, autoritățile au decis să evacueze de urgență un întreg oraș din Scoția.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Regatul Unit, sub cod roşu de ploi şi vânt. Armata a ieşit pe străzi, după ce furtuna Babet a măturat oraşe întregi