Antena Meniu Search
x
LIVE

Galerie foto Regele Charles şi regina consoartă, primiţi cu flori şi urale la Bordeaux. Ce ţinută extravagantă a purtat Camilla

Regele Charles al III-lea şi regina consoartă Camilla au fost primiţi cu fast la Bordeaux, după vizita de două zile la Paris. Scopul vizitei sale la Bordeaux este de a reînvia legăturile dintre Marea Britanie şi Franţa.

De Redactia Observator la 22.09.2023, 18:29

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii şi regina consoartă Camilla au fost ovaţionaţi şi aplaudaţi de mulţimea prezentă la sosirea lor în sud-vestul Franţei, relatează Agerpres.

Regele Charles şi Camilla, primiţi cu urale şi flori la Bordeaux

Camilla a primit un buchet de flori după ce ea şi Charles au salutat sutele de persoane prezente vineri după-amiază în faţa primăriei din Bordeaux, venite să întâmpine cuplul regal.

Localnicii au fluturat steaguri ale Franţei şi Marii Britanii şi au strigat "God Save The King" ("Dumnezeu să-l apere pe rege").

Pe acelaşi subiect

"Pentru noi este (un moment) istoric, ca regele să viziteze locul în care locuim, este ceva memorabil", a spus unul dintre cei prezenţi, Georges Britouille, măcelar în vârstă de 57 de ani.

Cuplului i-au fost prezentate fotografii de la vizita din 1977 în acest oraş a regelui, pe atunci prinţ de Wales, precum şi de la vizita mamei sale, regretata regină Elisabeta a II-a a Marii Britanii, în 1992.

Au plantat un stejar în grădina primăriei

Oraşul Bordeaux, renumit pentru vinul produs în această regiune, găzduieşte aproximativ 39.000 de britanici şi este înfrăţit cu Bristol din Anglia.

Charles şi Camilla au avut o întrevedere cu primarul oraşului Bristol, Marvin Rees şi cu omologul acestuia din Bordeaux, Pierre Hurmic, înainte de a le fi prezentat un memorandum - document ce conturează un acord - între cele două oraşe.

Ei au semnat în cartea de oaspeţi a primăriei, apoi au ieşit în grădină unde au plantat un stejar, udat de Camilla, sub privirile regelui Charles.

Camilla a purtat în piept broşa cu diamant a reginei Elisabeta

Regele şi regina consoartă au sosit cu avionul la Bordeaux unde au fost întâmpinaţi de ministrul francez al Apărării.

Camilla a purtat o ţinută turcoaz creată de Anna Valentine, cercei şi broşa cu diamant a reginei Elisabeta a II-a.

Cuplul a petrecut două zile la Paris, unde Charles a devenit primul monarh britanic care a vorbit în Senatul francez. El a propus joi, de la tribuna Senatului, ca Franţa şi Marea Britanie să se angajeze într-un "Acord pentru Durabilitate" pentru a răspunde "mai eficient la urgenţa globală în materie de climă şi biodiversitate".

Vizita reîntăreşte legăturile dintre Marea Britanie şi Franţa

În timpul vizitei în Franţa, cei doi au petrecut timp cu şeful statului Emmanuel Macron şi soţia sa, Brigitte.

Vizita pe care regele Charles al III-lea o întreprinde vineri la Bordeaux reînvie legăturile dintre Aquitania şi Anglia, care a guvernat timp de trei secole această regiune franceză, a importat vinul său "claret" şi a lăsat în zonă o amprentă de durată, pentru care stă mărturie o importantă comunitate britanică.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Regele Charles şi regina consoartă, primiţi cu flori şi urale la Bordeaux. Ce ţinută extravagantă a purtat Camilla