Antena Meniu Search
x

REGIMUL TERORII! După asasinarea lui Kim Jong-nam, cinci oficiali nord-coreeni au fost EXECUTAŢI cu tunul antiaerian la ordinul lui Kim Jong-un

La numai două săptămâni după asasinarea lui Kim Jong-nam, fratele vitreg al liderului nord-coreean Kim Jong-un, de către agenţi secreţi nord-coreeni, regimul de la Phenian a executat cinci oficiali de rang înalt în domeniul securităţii cu tunuri antiaeriene, potrivit serviciilor sud-coreene de informaţii, relatează The Associated Press.

La numai două săptămâni după asasinarea lui Kim Jong-nam, fratele vitreg al liderului nord-coreean Kim Jong-un, de către agenţi secreţi nord-coreeni, regimul de la Phenian a executat cinci oficiali de rang înalt în domeniul securităţii cu tunuri antiaeriene

Potrivit serviciilor sud-coreene de informaţii, citate de The Associated Press, Phenianul i-a executat pe cei cinci pentru că au făcut raportări false care l-au înfuriat pe liderul nord-coreean Kim Jong-un.

Serviciul Naţional sud-coreean de Informaţii (NIS) i-a informat luni pe parlamentari în acest sens, într-o reuniune privată, în contextul în care Malaysia anchetează asasinarea prin otrăvire a lui Kim Jong-nam, fratele vitreg al liderului de la Phenian. Ancheta continuă, însă Seulul crede că Kim Jong-un a dat ordinul ca fratele său vitreg să fie asasinat pe 13 februarie, pe aeroportul din Kuala Lumpur.

Agenţia de spionaj le-a spus parlamentarilor că cinci oficiali nord-coreeni din cadrul ministerului Securităţii Statului, condus la acea vreme de Kim Won-hong, au fost executaţi cu tunuri antiaeriene din cauză că i-au prezentat rapoarte false lui Kim.

Pe acelaşi subiect

Regimul de la Phenian l-a concediat pe Kim Won-hong în ianuarie, din câte se pare din cauza unor acuzaţii de corupţie, abuz de putere şi aplicarea torturii. Ministrul îndepărtat era considerat un apropiat al lui Kim Jong-un.

Phenianul nu a spus nimic în mod public despre Kim Won-hong sau despre presupusele execuţii de la ministerul pe care l-a condus.

De când a preluat puterea, la sfârşitul lui 2011, Kim Jong-un a executat sau înlăturat de la putere numeroşi oficiali guvernamentali de rang înalt, în cadrul a ceea ce Seulul denunţă drept un ”regim al terorii”.

Asasinarea lui Kim Jong-nam, organizată de două ministere nord-coreene

Asasinatul lui Kim Jong-nam, fratele vitreg al liderului coreean Kim Jong-un, a fost organizat de ministerele nord-coreene de Externe şi al Securităţii Statului, acuză doi parlamentari sud-coreeni informaţi de serviciile de informaţii, potrivit Reuters.

Între cei opt suspecţi nord-coreeni se află patru oficiali de la Ministerul Securităţii şi doi de la Ministerul de externe, declară cei doi parlamentari, care citează serviciile de informaţii sud-coreene.

Oficiali sud-coreeni şi americani au declarat că Kim Jong-nam, fratele vitreg în exil al liderului nord-coreean, a fost ucis de agenţi nord-coreeni, la 13 februarie, pe un aeroport din capitala Malaysiei.

Phenianul nu a recunoscut moartea lui Kim Jong-nam..

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » REGIMUL TERORII! După asasinarea lui Kim Jong-nam, cinci oficiali nord-coreeni au fost EXECUTAŢI cu tunul antiaerian la ordinul lui Kim Jong-un