Antena Meniu Search
x

Regina Elisabeta a II-a a inaugurat un nou corp al sediului BBC

Printul Philip a fost supus, cu succes, unei interventii chirurgicale minore pentru analize. Sotul reginei Elisabeta a Doua reactioneaza satisfacator la tratament, potrivit medicilor, iar regina a inaugurat un nou corp al sediului BBC

Vezi și

Drapelul casei regale a fost inaltat pe sediul BBC, extins cu un nou corp de cladire. Regina a fost intampinata cu ovatii. Suverana a fost invitata, mai intai, in studiourile de radio, unde si-a amintit, cu emotie, de prima sa vizita in vechea cladire, chiar inaintea incoronarii sale, acum 60 de ani. "Au fost ani in care emisiunile de radio ne-au imbogatit vietile in atat de multe feluri. Sper ca noul corp de cladire va va servi bine in viitor si sunt incantata sa-l declar, oficial, deschis, astazi", a declarat Regina Marii Britanii.

Directorul general al BBC nu a uitat sa-i ureze sanatate printului Philip, aflat in spital. "Ne pare rau, tuturor, ca Alteta Sa Regala, Ducele de Edinburgh, nu a putut veni cu Dumneavoastra astazi si ii dorim, cu totii, o grabnica restabilire".

Printul consort a fost internat joi, indata dupa ce luase parte la o receptie, in gradina palatului Buckingham. El a suferit o operatie programata de multa vreme, dar efectuata sub anestezie generala, ceea ce, la aproape 92 de ani, prezinta destule riscuri. Printul va ramane doua saptamani in spital, iar daca regina este ingrijorata, nu a lasat deloc sa se vada acest lucru la sediul BBC. Cand un moderator i-a spus ca printul arata bine la receptie, suverana i-a raspuns ca este normal, deoarece nu este bolnav.

Vizita s-a incheiat in platoul stirilor de televiziune, unde chiar si prezentatorii s-au intors, in mod exceptional, cu spatele la camera. Dupa extinderea sa, care a costat un miliard 200 de mii de euro, sediul BBC gazduieste sase mii de salariati, noua posturi de radio, trei de televiziune si mai multe servicii pe internet.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Regina Elisabeta a II-a a inaugurat un nou corp al sediului BBC