Antena Meniu Search
x

Video Regina Elisabeta a II-a a schimbat reguli şi tradiţii de secole: a născut prin cezariană, a jucat în reclame şi a fost cea mai fotografiată femeie din lume

Se vorbeşte deja despre ceremonia de înmormântare a Reginei ca despre evenimentul cu cea mai mare audienţă TV din toate timpurile. Nici nu se putea altfel. Regina a doborât multe recorduri în lunga şi spectaculoasa ei viaţă. A fost cel mai logeviv monarh al Regatului, a avut prima ceremonie de încoronare televizată din lume şi prima care a ţinut un discurs în Congresul American. Regina Elisabeta a II-a schimbat reguli şi tradiţii de secole - a născut prin cezariană, a jucat în reclame şi a fost cea mai fotografiată femeie din lume. În timpul domniei sale s-a făcut trecerea la televizorul color, la Internet, twiter şi Instagram. Unde, desigur, regina avea cont personal. 

de Redactia Observator

la 20.09.2022, 13:19

Sursa foto: Profimedia Vezi și

Era februarie 1952. Aflată în Kenya, împreună cu soţul său, Philip, Elisabeta primeşte vestea că tatăl ei a murit. Iar ea este Regină. Înainte să coboare din avion, cineva i-a adus o rochie neagră ca să nu apară în faţa camerelor de filmat cu haine colorate. De atunci şi până azi, aceasta a devenit regulă nescrisă. Nimeni din familia regală, de oriunde din lume, nu pleacă de acasă fără o haină neagră în valiză. A fost doar prima din lunga serie de schimbări pe care le-a adus Regina Elisabeta în cei peste 70 de ani de domnie. 

2 iunie 1953. La Westminster Abbey, în prezenţa marilor case regale ale Europei, are loc încoronarea Reginei Elisabeta. Un eveniment urmărit de întreaga lume. E pentru prima dată în istorie când o astfel de ceremonie e transmisă la radio şi televiziune în 44 de limbi.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Regina a iubit camerele de filmat. Dar şi camerele au iubit-o pe ea. În 1957, transmitea la televizor primul său mesaj de Crăciun către naţiune: "Crăciun fericit. Acum 25 de ani, bunicul meu înregistra primul mesaj de Crăciun la radio. Astăzi e un al moment simbolic. Pentru ca televiziunea a facut posibil ca mulţi dintre voi să mă vedeţi în casele voastre, în ziua de Crăciun". 

Regina a dat primul tweet în 2014, iar în 2019, la 93 de ani, a făcut prima ei postare pe Instagram

Şi de atunci, Regina n-a lipsit niciodată din casele supuşilor ei. Tot cu ea s-a făcut, la mijlocul anilor '60, trecerea de la televiziunea alb negru, la cea color. Regina a ţinut tot timpul pasul cu tehnologia şi vremurile moderne. În 1976 a trimis primul sau e-mail. Primul tweet l-a dat în 2014, iar în 2019 , la vârsta de 93 de ani, a făcut prima ei postare pe Instagram. Va rămâne şi în istoria modei cu numele "regina curcubeu". Tot ea a avut pentru prima dată curajul de a purta, la evenimente publice, cele mai îndrăzneţe culori, devenind astfel cea mai fotografiată femeie din lume.  Avea consilieri buni în acest sens, dar îi plăcea să se şi inspire personal din reviste de modă occidentale. 

În 1976 a fost primul monarh britanic ce a susţinut un discurs în faţa Congresului American. Regina se apropia deja de 25 de ani de domnie. La jubileul său de argint, Ceremonia din Parlament a fost urmărită la televiziune de 500 de milioane de telespectatori din întreaga lume. Şi fiecare apariţie a sa fost un eveniment în sine. Inclusiv ultima. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Regina Elisabeta a II-a a schimbat reguli şi tradiţii de secole: a născut prin cezariană, a jucat în reclame şi a fost cea mai fotografiată femeie din lume